TRAVEL

Νέα Υόρκη: Ένα ψηφιακό «οδοιπορικό» στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Νέα Υόρκη: Ένα ψηφιακό «οδοιπορικό» στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Ένας από τους προορισμούς που βρίσκεται στην bucket list κάθε ταξιδιώτη, είναι σίγουρα η Νέα Υόρκη.

H «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» είναι ένα από τα μέρη του κόσμου που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ενώ σύμφωνα με στατιστικά, περισσότερο από 65,2 εκατομμύρια τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Αυτό βέβαια ίσχυε μέχρι πέρυσι, καθώς με την επέλαση του Covid-19 στην ζωή μας, η Νέα Υόρκη μπορεί να μην έχασε την αίγλη και τη λάμψη της, όμως σίγουρα αρκετοί ήταν εκείνοι που σκέφτηκαν διπλά την απόφασή τους, πριν προχωρήσουν στην αγορά των πολυπόθητων εισιτηρίων.

Εάν και εσείς, λοιπόν, ανήκετε στους ταξιδιώτες που είδαν τα σχέδια τους για μία επίσκεψη στο «Μεγάλο Μήλο» να αναβάλλονται, πλέον μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα ψηφιακό οδοιπορικό στη Νέα Υόρκη, ενώ βρίσκεστε καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ του σαλονιού σας. Πώς θα το καταφέρετε; Κάνοντας μερικά «κλικ» στις ιστοσελίδες που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί παρακάτω και απολαμβάνοντας μία ψηφιακή περιήγηση στα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ!

Διασχίζοντας τη διασημότερη γέφυρα του κόσμου

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η γέφυρα του Brooklyn είναι η διασημότερη γέφυρα σε όλον τον κόσμο και εκείνη που ο καθένας από εμάς θα αναγνώριζε, ακόμη και αν δεν την έχει επισκεφθεί ποτέ. Για όσους από εμάς, λοιπόν, επιθυμούν να περάσουν από το αριστοκρατικό Manhattan στα… κακόφημα στενά του Brooklyn, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι να ακολουθήσουν τα βήματα του διάσημου YouTuber «Action Kid» σε μία εικονική βόλτα. Το βίντεο τραβήχτηκε πίσω στο 2018, οπότε μην απορήσετε εάν δείτε διαβάτες να περπατούν δίπλα και πολύ κοντά σας, χωρίς να φοράνε τη μάσκα προστασίας τους.

Εξερευνώντας τα «άδυτα» του Central Park

Μπορεί η Νέα Υόρκη να φημίζεται για τους 1.700 χώρους πρασίνου που διαθέτει, όμως κανένας από αυτούς δεν έχει τη φήμη και τη δόξα του Central Park, του δημοφιλέστερου και πιο προβεβλημένου πάρκου σε όλο τον πλανήτη. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να το επισκεφθείτε από το σπίτι σας, είτε επιλέγοντας την πλατφόρμα YouVisit, είτε εξερευνώντας το πάρκο μέσα από τις αφηγήσεις γνήσιων Νεοϋορκέζων, όπως ο Ivan, η Diane και ο Marshall, οι οποίοι γνωρίζουν το Central Park, σαν να ήταν η παλάμη τους!

Απολαμβάνοντας τη φύση στον Βοτανικό Κήπο

Στην περιοχή του Bronx βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης και αυτό δεν είναι άλλο από τον New York Botanical Garden, τον βοτανικό κήπο που φιλοξενεί μία τεράστια ποικιλία σπάνιων φυτών, ενώ περιλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του «παραμυθένια» μονοπάτια που αξίζουν το «κλικ» μας και με το παραπάνω. Επιπλέον, η ιστοσελίδα του βοτανικού κήπου διαθέτει διαδικτυακά μαθήματα για τους λάτρεις της κηπουρικής και ευφάνταστες σπιτικές ιδέες για να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας όσο είμαστε σπίτι.

«Ταξιδεύοντας» στο παρελθόν μέσα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (American Museum of Natural History) θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία φυσικής ιστορίας του κόσμου, ενώ αποτελείται από 28 ενωμένα κτήρια, τα οποία στεγάζουν 45 αίθουσες μόνιμων εκθεμάτων, ένα πλανητάριο και μία τεράστια βιβλιοθήκη. Ακόμη και αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε μέχρι το Μανχάταν, μπορούμε με μία επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου να θαυμάσουμε μοναδικά και σπάνια εκθέματα, όπως δεινοσαύρους, πολικές αρκούδες, φάλαινες και μετεωρίτες!

Θαυμάζοντας τη θέα από το Empire State Building

Σύμφωνα με τα λεγόμενα όσων είχαν τη χαρά να επισκεφθούν στο παρελθόν τη Νέα Υόρκη, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη θέα της πόλης, από τον τελευταίο όροφο του Empire State Building. Και ο μόνος τρόπος για να τους πιστέψουμε, είναι να… ανηφορήσουμε μέχρι τον 102ο όροφο του κτηρίου και να απολαύσουμε μία ψηφιακή three-sixty εμπειρία, από την κορυφή του κόσμου!

Ανακαλύπτοντας την ομορφιά του Grand Central Station

Όσοι από εμάς έχουμε δει τις ταινίες, «Carlitos Way», «Revolutionary Road», «Falling in Love» και «Armageddon», σίγουρα έχει αποτυπωθεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας η εικόνα του Grand Central Station, του εμβληματικού σταθμού που διασχίζουν τα τρένα και ο υπόγειος σιδηρόδρομος της Νέας Υόρκης με προορισμό τα προάστια της πόλης. Πλέον, με μία εικονική επίσκεψη στο YouVisit, μπορούμε να περιηγηθούμε στους χώρους του, θαυμάζοντας από λίγο πιο κοντά, τον αριστοκρατικό θόλο με τους αστερισμούς, τα περίτεχνα παράθυρα και το κεντρικό χρυσό ρολόι που αποτελεί σήμα κατατεθέν του σταθμού.

Σκαρφαλώνοντας στο Άγαλμα της Ελευθερίας

Κλείνοντας, ο τελευταίος σταθμός αυτής της ψηφιακής περιήγησης δεν θα μπορούσα να είναι άλλος από το εμβληματικό Statue of Liberty, το πανύψηλο γλυπτό με τη γυναικεία μορφή, που έχει ύψος σχεδόν 90 μέτρα και βάρος 228,456 τόνους! Η ιστοσελίδα μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε το εσωτερικό του αγάλματος αλλά να ατενίσουμε και την πόλη από πολύ ψηλά, επιλέγοντας επακριβώς το σημείο που θέλουμε να σταθούμε.

Τέλος, ακόμη και αν έχουμε αρκετές ημέρες μπροστά μας μέχρι το επόμενο ταξίδι μας, μπορούμε να επωφεληθούμε από τον χρόνο που διαθέτουμε για να ξεκινήσουμε σήμερα κιόλας τις προετοιμασίες για τις μελλοντικές μας επιδράσεις!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.