TRAVEL

Αποκόρωνας: Tαξίδι στην φύση και την ιστορία

Αποκόρωνας: Tαξίδι στην φύση και την ιστορία
Ο Δήμος Αποκορώνου παρουσίασε το υλικό για την τουριστική του προβολή.
hania.news

Με την έκδοση φωτογραφικού λευκώματος, με τίτλο «Αποκόρωνας, ταξίδι στην φύση και την ιστορία» και με την παραγωγή πέντε βίντεο, ένα για κάθε δημοτική ενότητα, στην αγγλική και ελληνική γλώσσα, ο Δήμος Αποκορώνου, στοχεύει στην τουριστική προβολή της περιοχής.

Κατά την παρουσίαση των δύο αυτών δράσεων του δήμου, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, στην περιοχή 'Αγιοι Πάντες, ο δήμαρχος, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι «ο Αποκόρωνας μπαίνει σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας, έχοντας αναπτύξει τα μέσα και το υλικό να προβάλλει δυναμικά την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές του».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε γνωστό ότι το επόμενο βήμα για την προβολή της περιοχής αποτελεί η ανάδειξη των φυσιολατρικών διαδρομών, που έχουν ήδη σχεδιαστεί, χρηματοδοτηθεί και διανοίγονται, προκειμένου το ντόπιο και ξένο κοινό να γνωρίσει σύντομα και αυτή την πλευρά του Αποκόρωνα. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η αξιοποίηση αυτών των μονοπατιών, μπορεί υπό συνθήκες να αποτελέσει πόλο έλξης για ποιοτικό τουρισμό, όπως ο πεζοπορικός.

Ακόμα, όπως ανακοινώθηκε ότι δρομολογείται η συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Αποκορώνου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος, με τίτλο «διερεύνηση δυνατοτήτων συγκρότησης πολιτιστικής διαδρομής στο δήμο, μέσω της αποκατάστασης, προστασίας και ανάδειξης σημαντικών μνημείων του Αποκόρωνα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.