TRAVEL

Πέντε εξορμήσεις στη Βόρεια Ελλάδα το φθινόπωρο - Από τα Λουτρά Πόζαρ μέχρι τον Όλυμπο

Πέντε εξορμήσεις στη Βόρεια Ελλάδα το φθινόπωρο
Πέντε εξορμήσεις στη Βόρεια Ελλάδα το φθινόπωρο
Intimenews

Οι ομορφιές της χώρας μας είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για ταξίδι, ειδικά την περίοδο του φθινοπώρου, όταν η πολυκοσμία του καλοκαιριού εκλείπει και όλα επιστρέφουν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.

Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, που… από μόνη της είναι ιδανικός προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου, μπορούμε να αποδράσουμε σε κοντινές περιοχές, να απολαύσουμε τη φύση και τα αξιοθέατα. Σε όλη τη Μακεδονία υπάρχουν ταξιδιωτικοί προορισμοί που απέχουν ελάχιστα από την συμπρωτεύουσα και περιμένουν να τους ανακαλύψουμε.

Άγρια ζωή στη Λίμνη Κερκίνη

Η Λίμνη Κερκίνη αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για φυσιολάτρες, δίπλα σε σπάνια πουλιά και ζώα. Είναι αναμφισβήτητα το κατάλληλο μέρος για ημερήσια εκδρομή από τη συμπρωτεύουσα, καθώς αποτελεί έναν από τους 10 σπουδαιότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας και κατάλληλο μέρος για φυσική παρατήρηση 300 περίπου ειδών πουλιών και σπάνιων ζώων. Οι φυσιολάτρες ολοκληρώνουν αυτή τη μοναδική εμπειρία με μία εκπληκτική βαρκάδα στη λίμνη του Εθνικού Πάρκου.

kerkini.jpg
Λίμνη Κερκίνη

Λουτρά Ποζάρ, καταπράσινος παράδεισος στην Αριδαία

Τα Λουτρά Ποζάρ αποτελούν έναν καταπράσινο παράδεισο, ο οποίος βρίσκεται στο νομό Πέλλας, μόλις 13 χλμ από την πόλη της Αριδαίας. Πρόκειται για ένα μέρος που μοιάζει ευλογημένο, καθώς είναι γεμάτο με καταρράκτες, φυσικές πισίνες και θερμές πηγές, οι οποίες είναι πάρα πολύ εύκολα προσβάσιμες για τους επισκέπτες. Η πλούσια παρθένα βλάστηση ολοκληρώνει ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς, που κερδίζει τους επισκέπτες όποια εποχή και αν βρεθούν εκεί.

pozar.jpg
Λουτρά Ποζάρ

Απόδραση στην Καστοριά, μια από τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας

Η Καστοριά είναι μια από τις πιο γραφικές ελληνικές επαρχιακές πόλεις, με ένα μέρος της ειδικά να διατηρεί αυτούσια την αυθεντική του ατμόσφαιρα. Απέχει από τη Θεσσαλονίκη περίπου δύο ώρες και θεωρείται φυσικός παράδεισο που μαγεύει κάθε ταξιδιώτη, χάρη στα γραφικά αρχοντικά της, την γαλήνια λίμνη της και τα πεντανόστιμα πιάτα της, που όμοιά τους δεν υπάρχουν. Μια βόλτα γύρω από τη λίμνη, κάθε εποχή του χρόνου είναι απολαυστική εμπειρία, η αλήθεια είναι όμως πως η ατμόσφαιρα του φθινοπώρου ταιριάζει περισσότερο στην πανέμορφη Καστοριά.

kastoria.jpg
Καστοριά

Γιατί «σαν την Χαλκιδική, δεν έχει»

Τελικά η έκφραση «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας και είναι ένα μέρος που γοητεύει τους επισκέπτες του με την πρώτη ματιά. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου η Χαλκιδική διαθέτει πανέμορφα τοπία, με καταπράσινα δάση και σμαραγδένιες ακρογιαλιές, με πεντανόστιμο φαγητό και αξιοθέατα που αξίζει όλοι να ανακαλύψουν.

Ανάβαση στον Όλυμπο

Είτε για τους λάτρεις της ορειβασίας, είτε για τους… υπόλοιπους, η επίσκεψη στον Όλυμπο αποτελεί αναμφίβολα μία μοναδική εμπειρία. Μπορεί η ανάβαση στο βουνό να μην είναι για όλους, ωστόσο τα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες στο υπέροχο αυτό ελληνικό βουνό είναι πολλά. Μοναδικά χωριά της περιοχής είναι ο Κοκκινοπηλός, το Πύθειο και η Ολυμπιάδα, όπου το τοπίο αλλά και τα εδέσματα μένουν αξέχαστα σε όλους!

olimpos-1.jpg
Όλυμπος

Οι ομορφιές της πατρίδας μας δεν εξαντλούνται στα νησιά και στις παραλίες τους καλοκαιρινούς μήνες. Αντίθετα, υπάρχουν αμέτρητοι προορισμοί που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι το κέντρο για σύντομες αποδράσεις, ακόμα και μονοήμερες εκδρομές, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας που αξίζουν την προσοχή μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό τροχαίο στη Νέα Σμύρνη - Απίστευτες εικόνες

Καιρός: Έρχεται νέο πολύ ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από Πέμπτη - Στο «κόκκινο» πολλές περιοχές (vid)

Γρίπη: Φόβοι για επιθετική εξάπλωσή της - Τι λένε οι επιστήμονες