Τρία νησιά που βρίσκονται μία «ανάσα» από την Αθήνα
TRAVEL

Τρία νησιά που βρίσκονται μία «ανάσα» από την Αθήνα

Ομολογουμένως, δεν είναι λίγες οι φορές που μία εξόρμηση με πλοίο, μας φαίνεται μία ιδέα που ενδέχεται να μας ταλαιπωρήσει, ειδικά εάν οι ώρες του ταξιδιού είναι πολλές.

Τι θα έλεγες αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, να επιλέξεις τρεις κοντινούς προορισμούς, ιδανικούς για ξεκούραστες και ξέγνοιαστες διακοπές, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης;

Η απάντηση «κρύβεται» σε τρία πανέμορφα νησιά, που υπόσχονται κρυστάλλινα νερά, γραφικά σοκάκια και νόστιμο φαγητό. Άλλωστε, αυτά τα τρία στοιχεία αρκούν για να μεταμορφώσουν ένα νησί, από έναν όμορφο καλοκαιρινό προορισμό… στο αγαπημένο μας μέρος, που θα επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά.

Ο πιο κοντινός και… γοητευτικός προορισμός

Η Αίγινα αποτελεί, αναμφίβολα, μία εύκολη λύση διακοπών, μιας και απέχει από 40 λεπτά έως 1,5 ώρα, ανάλογα με το πλοίο που θα επιλέξουμε και βρίσκεται στα καταγάλανα νερά του Αργοσαρωνικού. Πρόκειται για ένα νησί, που συνδυάζει ξεκούραση, όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και πολλές επιλογές για διασκέδαση, ενώ συγχρόνως βρίσκεται μόλις μία «ανάσα» από την Αθήνα. Αυτός είναι και ο «Νο1» λόγος, άλλωστε, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μονοήμερες εκδρομές ή για ολιγοήμερες οικογενειακές αποδράσεις στα γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού.

Εάν θέλουμε, λοιπόν, να βρεθούμε σε ένα αληθινό νησί με όλη τη σημασία της λέξης, χωρίς ωστόσο να χάσουμε πολύτιμο χρόνο, τότε η Αίγινα είναι ο ιδανικός προορισμός για να γίνουν ακόμη πιο …καλοκαιρινά, τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Το «θαύμα» των Κυκλάδων με τη μοναδική της ατμόσφαιρα

H Τήνος, αποκαλείται από πολλούς το θαύμα των Κυκλάδων, ωστόσο, ο λόγος δεν είναι μόνο ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας ή Παναγία της Τήνου, όπως ονομάζεται, αλλά και οι αμέτρητες κρυμμένες ή φανερές ομορφιές του νησιού, που μπορούμε να ανακαλύψουμε στα Υστέρνια, την Κολυμπήθρα, τον Πύργο και την Κάρδιανη.

Για εμάς που αναζητάμε έναν από τους πιο must προορισμούς, που έχει να μας προσφέρει γαλαζοπράσινα, κυκλαδίτικα νερά, παραδοσιακά χωριουδάκια και γραφικά σοκάκι, τότε μόλις τον βρήκαμε… στην Τήνο. Δεν είναι τυχαίο, φυσικά, το γεγονός, πως η Τήνος μας ταξιδεύει μεμιάς μακριά από τα προβλήματα και τους γοργούς ρυθμούς της καθημερινότητας, μεταφέροντάς μας σε ένα ατμοσφαιρικό και ιδιαίτερο περιβάλλον, χωρίς άγχος και στρες.

Απόδραση στην «αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού»

Αναμφίβολα, κάθε νησί στην Ελλάδα είναι μια νέα αποκάλυψη, χάρη στη γοητεία, τη μοναδικότητα και την αύρα του, οι οποίες μας παρασέρνουν σε νέες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, το πρόγραμμα έχει ένα νησί μικρό, κοντινό και αρχοντικό, το οποίο είναι γνωστό ως η «Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού».

Ο λόγος για την Ύδρα, ένα νησί το οποίο φημίζεται για τα πανέμορφα παλιά αρχοντικά και τα στενά σοκάκια του, που θα μας γοητεύσουν και θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Άλλωστε, δεν είμαστε οι μόνοι που υμνούμε την αναμφισβήτητη ομορφιά του νησιού, το οποίο αγάπησαν και πολλοί διάσημοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η Μαρία Κάλλας, ο Λέοναρντ Κοέν, ο Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, ο Πάμπλο Πικάσο και ο Γιώργος Σεφέρης.

Όσες ημέρες και αν αποφασίσουμε να αφιερώσουμε στο νησάκι αυτό, που βρίσκεται μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, ο «αέρας» που αποπνέει μέσα από τις βόλτες, τις ιστορικές περιηγήσεις και τις βουτιές στα γαλανά νερά, σίγουρα θα μας ανταμείψει, μεταφέροντάς μας μακριά από τους έντονους και απαιτητικούς ρυθμούς της πόλης και ταξιδεύοντάς μας σε μία πιστή αναπαράσταση της ζωής του 18-19ου αιώνα.

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλάζιο και θάλασσα. Μία απόδραση σε έναν κοντινό προορισμό, μακριά από την πολύβουη πόλη της Αθήνας, είναι όλα όσα αναζητάμε, ώστε να βρούμε τη γαλήνη και την ξεγνοιασιά που αναζητάμε, στις κατάλευκες αμμουδιές, τα σμαραγδένια νερά και τα πλακόστρωτα σοκάκια των νησιών μας.