TRAVEL

Αλλάζουν οι Λειψοί και μπαίνουν δυναμικά στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού

Αλλάζουν οι Λειψοί και μπαίνουν δυναμικά στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού

Αλλάζουν ταχύτητα οι Λειψοί και μπαίνουν δυναμικά στο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο των σκαφών που προσεγγίζουν την Μεσόγειο και την Ελλάδα συγκεκριμένα. Αιτία το νέο λιμάνι που εγκαινίασε σε ειδική εκδήλωση σήμερα ο Δήμος Λειψών παρουσία και του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος, το νέο λιμάνι, πλέον διαθέτει όλες τις υποδομές για να φιλοξενήσει τουλάχιστον 80 σκάφη αναψυχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του νησιού. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι η τουριστική σαιζόν για το νησί δεν ξεπερνάει τους δυο μήνες, ενώ ευχή είναι το νέο έργο να αποτελέσει ένα ακόμα κίνητρο για να μείνουν οι νέοι στο ακριτικό νησί.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σημείωσε ότι τα νησιά της άγονης γραμμής γίνονται νησιά της πρώτης γραμμής και δεν είναι στην επικαιρότητα μόνο για προβλήματα αλλά πλέον ακούγονται για έργα εμβληματικά. Η Τήλος, η Αστυπάλαια, η Χάλκη, οι Λειψοί, είναι μερικά από τα νησιά σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος και είπε: Το DNA του ελληνισμού λάμπει με εμβληματικά έργα. Θα υλοποιούμε ότι έργο ζητάνε τα νησιά της περιφέρειας, σημείωσε.

Εστιάζοντας στην τρέχουσα τουριστική σαιζόν, ο κ. Χατζημάρκος ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα νησιά της Περιφέρειας τρέχουν με +9% επιπλέον της τουριστικής κίνησης του 2019. Οι Λειψοί έχουν αυτή την περίοδο πληρότητα 100%, σύμφωνα με τον κ. Μάγγο. Αναφορικά με το έργο του νέου λιμανιού τονίστηκε ότι αυτό είχε εξαγγελθεί 20 χρόνια πριν και έγινε πράξη σήμερα, ενώ παραδόθηκε και 4 μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά εξαγγελθεί, όπως τονίστηκε.