TRAVEL

Ο Σίμος στην Ελαφόνησο είναι η ομορφότερη δίδυμη παραλία της Μεσογείου

Ο Σίμος στην Ελαφόνησο είναι η ομορφότερη δίδυμη παραλία της Μεσογείου
discovergreece.com

Ναι, καλά κατάλαβες. Σε αυτό το μικρό νησάκι νότια της Πελοποννήσου, επάνω σε ένα ακρωτήρι, απλώνονται όχι μία αλλά δύο εξωτικές παραλίες: αυτός είναι ο Σίμος

Ο Σίμος είναι ακριβώς αυτό: δίδυμες αμμώδεις παραλίες που ενώνονται σε μια στενή λωρίδα στεριάς και σχηματίζουν μια εξωτική, σχεδόν εξωπραγματική εικόνα. Όσα όμως και αν ακούσεις ή διαβάσεις για τον Σίμο… πάλι θα είσαι απροετοίμαστος για την ομορφιά του τοπίου που θα αντικρίσεις.

Εδώ δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις... Στη μια πλευρά ο Μεγάλος Σίμος –ή Σαρακήνικο-, μια παραλία 1χλμ. με ψιλή, χρυσαφένια άμμο. Στην άλλη πλευρά ο Μικρός Σίμος, που …μόνο μικρός δεν είναι σε ομορφιά. Κάθε παραλία πλαισιώνουν αμμόλοφοι που φτάνουν τα 10μ. Ακόμα πιο πίσω ένα δάσος από κέδρους προσθέτει πράσινους τόνους σε ένα τοπίο, όπου δεσπόζουν το μπλε της θάλασσας και το λευκό-χρυσαφί της άμμου.

Λέγεται πως ο Σίμος πήρε το όνομά του από έναν Καλύμνιο σφουγγαρά και το Σαρακήνικο από τους Σαρακινούς πειρατές που χρησιμοποιούσαν τον όρμο σαν καταφύγιο. Με σε αποσπούν όμως οι λεπτομέρειες- εδώ θα περάσεις όλη σου τη μέρα στη θάλασσα χαλαρώνοντας επάνω στην άμμο και απολαμβάνοντας τα καταγάλανο θαλασσινό νερό με θέα τα Κύθηρα, ακριβώς απέναντι.

Υπάρχουν υποδομές για να περάσεις στον Σίμο μια ολόκληρη μέρα. Και τη νύχτα, αν μείνεις, θα μαγευτείς από το θέαμα του φεγγαριού που καθρεφτίζεται στο νερό και τη λευκή άμμο.

Πηγή: discovergreece.com