Ώρα για διακοπές εκτός συνόρων με τρεις κορυφαίους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτούμε
TRAVEL

Ώρα για διακοπές εκτός συνόρων με τρεις κορυφαίους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτούμε

Κάποιοι πιστεύουν ακράδαντα ότι η καλύτερη περίοδος διακοπών είναι τον μήνα Σεπτέμβρη - και όχι άδικα. Όσοι από εμάς, λοιπόν, έχουμε την τύχη, αυτόν τον μήνα, να ταξιδέψουμε για λίγες έστω ημέρες, μακριά από την καθημερινότητα και να βρεθούμε σε κάποια από τις δεκάδες πανέμορφες πόλεις του εξωτερικού, που μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε, δεν χρειάζεται να το σκεφτούμε παραπάνω, καθώς τώρα είναι η ιδανική περίοδος για να εκδράμουμε.

Μπορεί το καλοκαίρι να έχει τελειώσει επισήμως, ωστόσο η καλύτερη περίοδος για διακοπές -όσο ευνοεί ακόμα ο καιρός- είναι τον Σεπτέμβριο και οι επιλογές είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και απόλυτα οικονομικές. Ποιος από εμάς άλλωστε, δεν θα ήθελε να βρεθεί σε μία πόλη γεμάτη ενδιαφέροντα αξιοθέατα, μαγευτικά τοπία, ιδιαίτερη γαστρονομία και μέρη για ατελείωτες βόλτες;

Για εμάς που δεν βλέπουμε την ώρα να έρθουμε σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, ιδού, τρεις εξαιρετικοί προορισμοί στο εξωτερικό, που μας περιμένουν να τους εξερευνήσουμε τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Το Μιλάνο είναι πάντα μία καλή ιδέα

Το Μιλάνο αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φθινοπωρινούς μήνες, μιας και βρίσκεται στην αγαπημένη Ιταλία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λομβαρδίας. Θεωρείται η πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Ιταλίας και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Για εμάς που τα αξιοθέατα αποτελούν Νο1 κίνητρο, για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, αυτή η πόλη έχει πολλά μέρη να εξερευνήσουμε, το οποία είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμα με το πόδια. Ανάμεσά τους είναι η πλατεία Duomo, ο καθεδρικός ναός του Μιλάνο, η ταράτσα του καθεδρικού ναού, η Galleria Vittorio Emanuele, η σκάλα του Μιλάνο (La Scala) και ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι, αυτή η πασίγνωστη τοιχογραφία του 15ου αιώνα που κοσμεί την τραπεζαρία του μοναστηριού Σάντα Μαρία ντέλλε Γκράτσιε. Φυσικά, όπως σε κάθε άλλη ιταλική πόλη, έτσι και στο Μιλάνο το φαγητό είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφτεί κάποιος. Κλασικές ιταλικές συνταγές, πίτσες, νιόκι, φοκάτσες, εκπληκτικά ζυμαρικά… όλα είναι υπέροχα και σε καλές τιμές.

Το ταξίδι στην Κρακοβία είναι εμπειρία

Η Κρακοβία, δεν αποτελεί έναν από τους κατεξοχήν δημοφιλείς προορισμούς που θα βάλει κάποιος πρώτο-πρώτο στη λίστα των ταξιδιών του. Ωστόσο, ένα ταξίδι στον μαγευτικό αυτόν προορισμό θα μας πείσει πολύ γρήγορα για το αντίθετο, μιας και η μοναδική της ατμόσφαιρα και οι ανεπανάληπτες εμπειρίες που θα ζήσουμε εκεί, θα μας ανταμείψουν και με το παραπάνω. Πρόκειται για ένα μέρος χτισμένο στις δύο όχθες του ποταμού Βιστούλα. Από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, προσφέρει απλόχερα την ομορφιά και την ιδιαίτερη πολιτιστική της φυσιογνωμία μέσα από μνημεία που καταφέρνουν να αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες χορδές κάθε επισκέπτη. Ο λόγος είναι πως η αλλοτινή πρωτεύουσα της Πολωνίας συγκινεί, γοητεύει και ενθουσιάζει με το πλούσιο παρελθόν της να είναι ορατό σε κάθε γωνιά της πόλης.

Το Βερολίνο μπορεί να μας μαγέψει από την πρώτη στιγμή

Πρόκειται για μία πόλη γεμάτη κέφι, που είναι φιλική και ανοιχτή στη διαφορετικότητα, πλούσια σε πολιτιστικά δρώμενα, διασκέδαση και ιστορία. Αυτό είναι το Βερολίνο, ένας προορισμός που δεν αντιμετωπίζει τον κόσμο που έρχεται ως τουρίστες αλλά ως επισκέπτες και φίλους. Και για εμάς που αναρωτιόμαστε τι ακριβώς θα μας κερδίσει στο Βερολίνο, κάνοντάς μας να θέλουμε να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά, αρκεί να γνωρίζουμε πως ο πολιτισμός, τα θέατρα, η διασκέδαση, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα club και γενικότερα η κοινωνική ζωή είναι ο κύριος και βασικός λόγος για να εντάξουμε το Βερολίνο ανάμεσα στα αγαπημένα μας μέρη για ένα city break. Το Βερολίνο, με δυο λόγια, τα έχει όλα αυτά: 150 θέατρα και σκηνές, 175 μουσεία, τρεις όπερες, πληθώρα μαγαζιών διασκέδασης και εστίασης.

Ο Σεπτέμβριος είναι η ιδανική αφορμή για να δώσουμε μία παράταση στο καλοκαίρι μας. Άλλωστε, ο καιρός, η διάθεση και η όρεξή μας για νέες εμπειρίες είναι όλα όσα χρειαζόμαστε για να φύγουμε μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition

Νεκρά Θάλασσα: Tα 10 facts που ίσως δεν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Λειψοί: Ένας εναλλακτικός προορισμός ανόθευτης ομορφιάς για αυτόν τον Σεπτέμβρη

Τρία νησιά για διακοπές με ηρεμία και χαλάρωση – Γραφικότητα, μυστήριο και ελληνική ομορφιά

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ