TikToker
H Ελεάννα Κιούκη
Πηγή: Newsbomb.gr
ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η TikToker που «ξετρυπώνει» τις άγνωστες ομορφιές της Ελλάδας

Η Ελεάννα Κιούκη είναι travel blogger και μοιράζεται τις εμπειρίες και τις εικόνες από τα ταξίδια της μέσα από τα social media.

Τα ταξίδια ανοίγουν την ψυχή και μας γεμίζουν με νέες εικόνες. Όσο ταξιδεύει κανείς αποκτά βαθιά οικολογική συνείδηση, «ανοίγει» το μυαλό του, η καρδιά του και ανακαλύπτει συνεχώς μικρά ψηφιδωτά που πολλές φορές η φύση έχει κρύψει καλά.

Η Ελεάννα Κιούκη είναι travel blogger και μοιράζεται τις εμπειρίες από τα ταξίδια της μέσα από τους λογαριασμούς της στο Instagram, στο TikTok αλλά και στο YouTube.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr η Ελεάννα δηλώνει εντυπωσιασμένη από τα μέρη της Ελλάδας που ανακαλύπτει και παρουσιάζει.

«Μερικά από τα πιο δυνατά συναισθήματα που ένιωσα ήταν ατενίζοντας τη χαράδρα του Βίκου, και επίσης τη θέα από την κορυφή των Βαρδουσίων και της Γκιώνας», λέει χαρακτηριστικά, δίνοντας μια μικρή γεύση από τα ταξίδια της που μας κάνει να αναλογιστούμε το μεγαλείο και τη μυθική ομορφιά της Ελλάδας μας.

Η Ελεάννα Κιούκη στο Ηφαίστειο Μεθάνων
Η Ελεάννα Κιούκη στο Ηφαίστειο Μεθάνων

- Ελεάννα είσαι travel blogger, στο Instagram σε βρίσκουμε ως The Cookie Traveller, ενώ στο YouTube κάνεις τη σειρά «Πας Γη-ρεύοντας». Πώς προέκυψε αυτό το εγχείρημα;

«Το project του "The Cookie Traveller" και της σειράς "Πας Γη-ρεύοντας" ξεκίνησε, όταν πια, αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο, κατάλαβα πως αυτό που ήθελα να κάνω για τη μετέπειτα περίοδο ήταν να ταξιδέψω κι όχι να μπω απευθείας στο επάγγελμα του μηχανικού. Έτσι, μαζί με μια παρέα καλών φίλων, η όλη ιδέα γεννήθηκε τελείως αβίαστα, κυρίως από χόμπι και ευχαρίστηση, αξιοποιώντας την λατρεία μου για τις πεζοπορίες, την ελληνική φύση και τα βουνά της, καθώς και την τέχνη της φωτογραφίας/επεξεργασίας βίντεο.

Στο προφίλ/κανάλι μου, εκτός από όμορφους βουνίσιους προορισμούς για πεζοπορίες, προωθώ γενικότερα έναν καλύτερο, πιο βιώσιμο, τρόπο ζωής, διαμένοντας σε εναλλακτικούς προορισμούς και καταλύματα, αλλά και πραγματοποιώντας δραστηριότητες που φέρνουν τους ανθρώπους σε επαφή με τη φύση, πάντα με σεβασμό προς αυτή. Ακόμα, είμαστε άκρως ενεργοί στο κομμάτι του εθελοντισμού σε διάφορες περιβαλλοντικές ομάδες, όπως η ομάδα νέων της WWF Ελλάς».

- Ποια μέρη έχετε επισκεφθεί;

«Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο χρόνο ταξιδεύουμε κυρίως σε μέρη της Ελλάδας μας, προβάλλοντας τη φύση και τις ομορφιές της, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας έχουν σαγηνέψει και αρκετά μέρη του εξωτερικού. Σε σύνολο, οι χώρες που έχω σκεφτεί δεν είναι κανένας συγκλονιστικός αριθμός – αν δεν κάνω λάθος, δεν είναι πάνω από επτά. Σε αυτές ανήκουν η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία. Στην πρώτη, μάλιστα, έτυχε να βρεθώ και για σπουδές ένα ολόκληρο εξάμηνο στην πανέμορφη και γραφική πόλη του Ντελφτ!

Όσον αφορά το εσωτερικό τώρα, έχουμε "οργώσει" την περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και αυτή της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ σκοπεύουμε το 2023 να εξερευνήσουμε πολλά από τα μαγευτικά μέρη της βόρειας Ελλάδας – με πρώτη-πρώτη την Ήπειρο και τις αλπικές της λίμνες!».

- Πώς γίνεται η επιλογή ενός μέρους και ποιες τοποθεσίες επισκέπτεστε;

«Όσον αφορά τα ταξίδια του εσωτερικού, στόχος μας είναι να εξερευνήσουμε όσους περισσότερους βουνίσιους προορισμούς της Ελλάδας μπορούμε και όσο το δυνατόν περισσότερα "άγνωστα", φυσικά αξιοθέατά της. Λατρεύουμε τους καταρράκτες της χώρας μας, και αυτό φαίνεται σε όποιον επισκεφθεί τον λογαριασμό μας!

Συνήθως, παίρνουμε έμπνευση από διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο, "κρυμμένες" πινέζες στο Instagram ή ακόμα και πολλά από τα μέρη που μας προτείνει το κοινό μας να επισκεφτούμε! Η γνώμη του κόσμου είναι πολύ σημαντική για μας, καθώς μιλάμε για προσωποποιημένες εμπειρίες αληθινών φυσιολατρών μαζί με τη σωστή "δόση" πληροφορίας που πάντα χρειαζόμαστε».

- Ποια μέρη σας έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο και γιατί;

«Νομίζω θα ξεχωρίσουμε τρία μέρη (από Ελλάδα και εξωτερικό) που κυριολεκτικά έχουν χαράξει τη μνήμη μας, για διαφορετικούς λόγους το καθένα:

Lauterbrunnen, Ελβετία. Το ελβετικό αλπικό χωριό της "καθαρής άνοιξης" στη Βέρνη που απλώνεται αρμονικά στην ευλογημένη κοιλάδα των 72 καταρρακτών. Νιώθεις πραγματικά ότι περπατάς σε έναν επίγειο παράδεισο.

Μετέωρα, Ελλάδα. Ένα δάσος από θεόρατα γυμνά βράχια σκαλισμένα με βυζαντινά μοναστήρια. Τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν είναι ανάμεικτα: θαυμασμός, δέος, αλλά και ταπεινότητα. Νιώθεις έναυσμα για πνευματικό στοχασμό, περισυλλογή και προσωπική εξιλέωση.

Κάστρο Neuschwanstein, Βαυαρία. Το συγκεκριμένο κάστρο ενέπνευσε τον Walt Disney για το σκηνικό της "Ωραίας Κοιµωµένης". Νιώθεις ότι ζεις το απόλυτο όνειρο κάθε μικρού κοριτσιού».

- Θα μοιραστείτε μαζί μας μια δυνατή εμπειρία από τα ταξίδια σας;

«Δυστυχώς, δεν έχουμε μόνο από μια δυνατή εμπειρία να μοιραστούμε, αλλά πολλές. Κάνοντας, ως επί το πλείστον, πεζοπορίες σε διάφορες κορυφές της Ελλάδας μας, συνειδητοποιεί κανείς πόσο μικρός κυριολεκτικά είναι ένας άνθρωπος μπροστά στον κόσμο μας. Αντικρίζοντας έναν καταρράκτη 100+ μέτρων, νιώθεις να σε κατακλύζει κάτι περισσότερο από ένα απλό αίσθημα δέους. Οπότε, κάθε φορά που ανεβαίνουμε μια κορυφή, κάθε φορά που βλέπουμε έναν επιβλητικό καταρράκτη, μας υπενθυμίζεται ότι ο κόσμος μας δεν είναι αχανής και σπουδαίος τυχαία, επειδή μονάχα υπάρχει, αλλά πως και εμείς πρέπει να τον ανακαλύπτουμε συνεχώς, ώστε να εξακολουθεί η φήμη αυτή να επιβεβαιώνεται και να εξυμνείται.

Προσωπικά μερικά από τα πιο δυνατά συναισθήματα που έχω νιώσει είναι ατενίζοντας τη χαράδρα του Βίκου το 2016, ενώ φέτος όταν βρεθήκαμε στην κορυφή των Βαρδουσίων και της Γκιώνας».

- Βαδίζοντας προς τον Δεκέμβριο, ποια μέρη προτείνετε να επισκεφθούμε και γιατί;

«Ο Νοέμβριος για εμάς είναι ο ομορφότερος μήνας του φθινοπώρου για πεζοπορίες, με τα χρώματα και τη φύση κυριολεκτικά να ζωγραφίζουν δικό τους καμβά! Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για τον μήνα αυτόν, αλλά και το Δεκέμβριο, είναι οι εξής:

Μετέωρα, Καλαμπάκα: περιήγηση στις μονές και στον οικισμό Καστράκι.

Θεοδώριανα, Άρτα: πεζοπορία στους υπέρτατους, διπλούς καταρράκτες της Σούδας.

Δημητσάνα, Αρκαδία: επίσκεψη στη γραφική Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου αλλά και ράφτινγκ στον Λούσιο ποταμό».

- Ποιο είναι το επόμενο ταξίδι σας;

«Δεν έχει κλείσει ακόμα, αλλά λογικά θα κατευθυνθούμε με το καλό προς δυτικά Τζουμέρκα, με ένα νέο επεισόδιο να βρίσκεται στα σκαριά!».

- Πέρα από το YouTube, θα σκεφτόσασταν να ξεκινήσετε μια τουριστική εκπομπή στην τηλεόραση;

«Σαν άμεσο μελλοντικό μας στόχο έχουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το κανάλι μας στο YouTube και την ανερχόμενη πεζοπορική σειρά μας Πας Γη-ρεύοντας.

Ομολογώ πως το όνειρο μου ως Ελεάννα είναι κάποια μέρα, ναι, να καταφέρω να προβάλλω τη σειρά του Πας Γη-ρεύοντας στο τηλεοπτικό κοινό, το οποίο θα ταξιδεύω σε διάφορες πεζοπορίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, έχοντας βέβαια μέσα πάντα αναλλοίωτο το στοιχείο της κουλτούρας, της ιστορίας και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Τέλος, όλοι μαζί, μέσα από αυτή την προβολή και έκθεση, σκοπό έχουμε να να μεταβούμε προς την πραγματοποίηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ταξιδιού, ο οποίος μας επανασυνδέει με τις ρίζες, μας γεννάει, αλλά ταυτόχρονα μας γεμίζει, πρωτόγνωρες εμπειρίες και μας συστήνει μια "άγνωστη" Ελλάδα που όλοι θα άξιζε να γνωρίσουν!».

Ακολουθήστε την Ελεάννα Κιούκη στα social media

Instagram

Youtube

Tik-Tok


Διαβάστε επίσης

Οι τελευταίοι βοσκοί της Αττικής: Η άλλη όψη της Αθήνας

Mobile School: Ένα σχολείο με ρόδες που γυρίζει και μοιράζει γνώση

Ειρήνη Δεληγιάννη: Η «γοργόνα» με το… μονοπέδιλο

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ