ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

O Έλληνας που είδε από κοντά το ηφαίστειο της Χαβάης περιγράφει το δέος στο Newsbomb.gr

O Έλληνας που είδε από κοντά το ηφαίστειο της Χαβάης περιγράφει το δέος στο Newsbomb.gr
O Ιάκωβος Γκόγκουα, ο Έλληνας που είδε από κοντά το ηφαίστειο της Χαβάης.

Το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη εισήλθε εκ νέου σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου - Τη μοναδική εμπειρία την οποία έζησε πριν από λίγες ημέρες, όταν επισκέφτηκε το ηφαίστειο Κιλαουέα, περιγράφει ο Έλληνας γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα στο Newsbomb.gr.

Σε νέα φάση εκρηκτικής δραστηριότητας, έχει περάσει το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου. Από την έκρηξη, η λάβα ξεχύθηκε ψηλά στον αέρα και απλώθηκε στον κρατήρα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα με τους κατοίκους να το χαρακτηρίζουν το πιο όμορφο που έχουν δει τις τελευταίες δεκαετίες.

Το ηφαίστειο Κιλαουέα αποτελεί σταθερό πόλο έλξης για τους τουρίστες, με το Παρατηρητήριο Ηφαιστείων της Χαβάης να αυξάνει μεν προσωρινά το επίπεδο συναγερμού, αλλά να διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές.

Το Κιλαουέα είναι ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο και, παρά το γεγονός ότι η κορυφή του βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης και μακριά από κατοικημένες κοινότητες, οι εκρήξεις του προκάλεσαν την ανησυχία του κόσμου στη Χαβάη, ειδικά των τουριστών.

Ο Έλληνας γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα, βρισκόταν στο νησί της Χαβάης για διακοπές και αποκλείστηκε για λίγο στην εξωτική Χαβάη, μετά τις εκρήξεις του ηφαιστείου Κιλαουέα.

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε ότι περισσότερο εντυπωσιάστηκε από το θέαμα παρά φοβήθηκε. Ο ίδιος μάλιστα μοιράστηκε μαζί μας εντυπωσιακά βίντεο.

«Καταρχάς όταν έσκασε δεν το πίστευα. Είδα ένα πορτοκάλι σύννεφο και θεώρησα ότι είναι κάποια αντανάκλαση από τον ήλιο. Πέρασε ώρα και είδα ότι δεν αποχωρούσε. Τότε ρώτησα κάποιους ανθρώπους εκεί και μου είπαν ότι έσκασε το ηφαίστειο και έχει βγάλει τοση λάβα που δεν έχει βγάλει τελευταία 10 χρόνια», είπε αρχικά.

«Προφανώς και φοβήθηκα το να βλέπεις μια λάβα να βγαίνει μέσα από τη γη στο 1 km απόσταση δεν είναι και το πιο καθησυχαστικό πράγμα. Ωστόσο επικεντρώθηκα στην μοναδικότητα του φαινομένου και είπα να το δω την θετική πλευρά καθώς ήταν κάτι πολύ καινούργιο και διαφορετικό, έτσι άφησα πίσω τους φόβους μου και απόλαυσα αυτό το μαγευτικό φυσικό φαινόμενο», πρόσθεσε μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Με μαγεύει η ομορφιά που έχουν τα ηφαιστειογενή τοπία, γι’ αυτό επισκέπτομαι και τη Σαντορίνη πολύ συχνά», συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα, είχε προκαλέσει ακυρώσεις πτήσεων καθώς και καθυστερήσεις, τόσο στις αφίξεις όσο και αναχωρήσεις.

«Παράλληλα η έκρηξη του ηφαιστείου δημιούργησε κάποιες επιπλοκές στην επιστροφή μου οπότε αναγκαστικά έπρεπε να κάτσω δύο μέρες ακόμα», ανέφερε ο Ιάκωβος Γκόγκουα μιλώντας στο Newsbomb.gr .

Σχετικές ειδήσεις

Χαβάη: Εντυπωσιακές εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα

Χαβάη: «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Κιλαουέα - Στο «κόκκινο» ο συναγερμός