TRAVEL

Οι Ρώσοι λένε «Ντα» στις διακοπές στην Ελλάδα

Οι Ρώσοι λένε «Ντα» στις διακοπές στην Ελλάδα

Οι Ρώσοι είναι «ερωτευμένοι» με τα νησιά μας... Η χώρα μας τους έχει εντυπωσιάσει και όπως υποστηρίζουν την θεωρούν φθηνή για τις διακοπές τους.

Η Ελλάδα είναι ο πρώτος προορισμός καλοκαιρινής απόδρασης, αφού «απαγορευτικά» και κυρώσεις έχουν βάλει στη Ρωσία, τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ.

Η απόφαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ να "παγώσουν" τον διάλογο για τις ρωσικές βίζες έχει προκαλέσει την ανησυχία, ιδιαίτερα της Κύπρου, για τις επιπτώσεις στον Τουρισμό. Προς το παρόν η Ελλάδα δεν έχει διαφοροποιήσει την θέση της για την άμεση έκδοση βίζας.

Οσο αφορά στην σχέση Ρώσων με την Τουρκία; Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη.

Η καλοκαιρινή περίοδος στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής, προμηνύει... εντυπωσιακό αριθμό αφίξεων Ρώσων επισκεφτών. Ας μη ξεχνάμε πως το καλοκαίρι του 2013, οι Ρώσοι ήταν εκείνοι που έκαναν την μεγάλη «τονωτική ένεση» στην οικονομία μας.

Μερικά χρόνια πριν, στον καλοκαιρινό τους προορισμό ήταν μόνο η Κύπρος. Τώρα μπήκε η Βόρεια Ελλάδα, η Ρόδος, η Κρήτη, η Κως.

RODOS

Οι Ρώσοι θέλουν να αφεθούν στην ελληνική φιλοξενία, να πιούν ούζο και να απολαύσουν την τοπική κουζίνα. Αν μάλιστα μείνουν ικανοποιημένοι αφήνουν και «γερό» φιλοδώρημα.

Το 2016 "Ετος τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας"

Το 2016 ανακηρύχθηκε πρόσφατα «Ετος Τουρισμού» για την Ρωσία και την Ελλάδα αντίστοιχα, σύμφωνα με την Rostourism, (Ομοσπονδιακή υπηρεσία της Ρωσίας για τον Τουρισμό).

Τις λεπτομέρειες για την πραγματοποίηση του «Έτους Ελλάδας» στη Ρωσία και του «Έτους Ρωσίας» στην Ελλάδα, συζήτησαν οι υπεύθυνοι της Rostourism με την ελληνική αντιπροσωπεία που μετέβη πρόσφατα στη Μόσχα υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ελληνικού ΥΠΕΞ, Παναγιώτη Μίχαλου και τον Γ.Γ. του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά.

thessaloniki by night

Η έκδοση βίζας

«Οι κανονισμοί θεώρησης της βίζας δεν πρόκειται να δυσκολέψουν, απεναντίας θα διευκολυνθεί περαιτέρω η έκδοση βίζας για τους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα".

Αυτή είναι η επίσημη απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης διά στόματος του Γεν. Διευθυντή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Πάνου Λειβαδά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα στοιχεία από το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα δείχνουν αύξηση του αριθμού των θεωρήσεων βίζας για το πεντάμηνο που ξεπερνά το 66%, σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2013.

«Η Ελλάδα εκδίδει θεωρήσεις για τους Ρώσους πολίτες μέσα σε 48 ώρες. Πρόκειται για την πιο γρήγορη διαδικασία σε όλη την Ε.Ε» είπε ο Π. Λειβαδάς.

kOS

Οι Ρώσοι τουρίστες σε «αριθμούς»

Τα επίσημα στοιχεία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας της Ρωσίας για τον Τουρισμό, αποκαλύπτουν πως το καλοκαίρι του 2013, επισκέφθηκαν την Ελλάδα 1.175.000 ρώσοι πολίτες..

Για το καλοκαίρι που έρχεται, εκτιμάται αύξηση ως και 30%.

Πάρα την υποτίμηση του νομίσματος της χώρας τους, οι Ρώσοι λένε «Ντα» στις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα.

Οι Ρώσοι tour operators επισήμαναν την ανοδική τάση που παρουσιάζει το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα. Μάλιστα υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν είναι ακριβή για τους Ρώσους.

Οι αγαπημένοι προορισμοί των Ρώσων

Οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν απευθείας πτήσεις με την Θεσσαλονίκη, έχουν κάνει τους Ρώσους να την γνωρίσουν και να την λατρέψουν.

Από τις μεγάλες αφίξεις Ρώσων που είχαμε το 2013 στα αεροδρόμια Ζακύνθου, Χανίων, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Ρόδου αποδεικνύεται πως επιλέγουν και τα νησιά.

Στο αεροδρόμιο της Ρόδου προσγειώθηκε φέτος, ανήμερα το Πάσχα, η πρώτη απευθείας πτήση από τη Ρωσία μεταφέροντας στο νησί 120 τουρίστες.

XALKIDIKI

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη, οι Ρώσοι τουρίστες έχουν ήδη κερδίσει την πρωτιά των αφίξεων.

Συγκεκριμένα, το Μάιο κατέλαβαν στη Ρόδο την πρώτη θέση, αυξάνοντας σημαντικά τις διανυχτερεύσεις (10-11 διανυκτερεύσεις) δαπανώντας κατά μέσο όρο 1.100 ευρώ.

Ολοι οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί αναμένουν και φέτος την άφιξη των ρώσων τουριστών. ..

Κι ας μην ξεχνάμε πως εκτός από την θάλασσα και τον ήλιο που έρχονται να απολαύσουν, οι Ρώσοι πηγαίνουν και στα Μοναστήρια και στις Εκκλησίες, αφού έχουμε την ίδια θρησκεία…

Τους περιμένουμε...

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 1,3 εκατ. Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2014

Ακόμη και πολυέλαιο έχουν αγοράσει από την Ελλάδα οι Ρώσοι τουρίστες!

«Ακόμη καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό το 2014»