TRAVEL

Πάμε για μπάνιο με το… ΚΤΕΛ

Πάμε για μπάνιο με το… ΚΤΕΛ

Κοντινοί προορισμοί για μονοήμερες αποδράσεις

-Δελεαστικοί παράδεισοι που «απογειώνουν» τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού


Είστε εγκλωβισμένοι στην απαιτητική καθημερινότητά σας και οι καλοκαιρινές διακοπές φαντάζουν σενάριο φαντασίας; Τα οικονομικά σάς «προσγειώνουν» απότομα στην πραγματικότητα, η οποία όπως φαίνεται θα περιοριστεί τους καλοκαιρινούς μήνες εντός της Αθήνας; Μην κάνετε περικοπές στις διακοπές! Απαλλαχτείτε για λίγο από κάθε τι που σας προκαλεί άγχος και «κλείστε» ένα ταξίδι σε κοντινούς προορισμούς που προσφέρουν… μεγάλες αποδράσεις. Στριμώξτε σε μία μικρή τσάντα τα απολύτως απαραίτητα, όπως ένα μαγιό και μία πετσέτα, αφήστε το αυτοκίνητο πίσω… και απολαύστε ένα ξεχωριστό ταξίδι με το ΚΤΕΛ, από την μοναδική Χαλκίδα έως το κοσμοπολίτικο Λουτράκι, το μαγευτικό Ναύπλιο μέχρι το ονειρεμένο Γαλαξίδι αλλά και την πανέμορφη Λειβαδιά. Πέντε προορισμοί, οι οποίοι θα δώσουν μία άλλη «γεύση» στα Σαββατοκύριακά σας, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση της βενζίνης!

Χαλκίδα

Χαλαροί περίπατοι στην παραλία, αλλά και στον λόφο όπου βρίσκεται το αρχαίο φρούριο. Αξιοθέατα, που αξίζει κανείς να επισκεφθεί και παραλίες που προσφέρουν ξέγνοιαστες βουτιές. Αυτός είναι ένας παράδεισος μίνι διακοπών, μόλις μόνο 88 χιλιόμετρα από την Αθήνα.


Λουτράκι

Πληθώρα αρχαιολογικών χώρων με μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον, μεταξύ των οποίων οι μυκηναϊκοί τάφοι στο Σκάλωμα, τα Ίσθμια και το Ηραίον κοντά στη λίμνη της Βουλιαγμένης, βυζαντινές εκκλησίες, μοναστήρια και γραφικά ξωκλήσια. Κάπου εκεί ανάμεσα και οι βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες της περιοχής, όπως το Φλάμπουρο. Λίγη μόνο μόλις ώρα από την Αθήνα το Λουτράκι αποτελεί ιδανικό κοντινό προορισμό για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο.

Ναύπακτος

Βόλτες στο βενετσιάνικο λιμάνι και στην όμορφη πλατεία και καφεδάκι στην μαγευτική συνοικία Μποτσαρέικα πάνω από το λιμάνι θα «ξυπνήσουν» τον ερωτισμό που κρύβεται μέσα σας! Μια μοναδική απόδραση, που θα σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, γεμίζοντας τις αποσκευές σας με όμορφες εικόνες είναι η πανέμορφη πόλη της Ναυπάκτου, χτισμένη ανάμεσα στο Αντίρριο και τις εκβολές του ποταμού Μόρνου.

Γαλαξίδι

Τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει τα «φώτα» πάνω του. Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978, το Γαλαξίδι έχει μια αρχοντική ομορφιά που σε ταξιδεύει. Η ατμόσφαιρα του παρελθόντος έχει παραμείνει ανέπαφη χάρη στην αγάπη των ντόπιων για την παράδοση και η ήπια τουριστική ανάπτυξη, με μικρούς όμορφους ξενώνες σε αναπαλαιωμένα αρχοντικά και περιποιημένες ταβέρνες, προσφέρει ένα σοφιστικέ πακέτο.


Λειβαδιά

Πάρτε μία μεγάλη ανάσα οξυγόνου, στην όμορφη Λειβαδιά, ένα μέρος, το οποίο χαρακτηρίζεται από την πυκνή βλάστηση. Το σκηνικό συνθέτουν πέτρινες γέφυρες, ένα πανέμορφος νερόμυλος και απολαυστικοί περίπατοι στην πλατεία της Κρύας.

Διαβάστε επίσης:

Νησιωτικοί προορισμοί για όλες τις προτιμήσεις!

Διακοπές χωρίς καράβι - Βουτιές στη στεριά