TRAVEL

Σίφνος: Ο παραδοσιακός κυκλαδίτικος γάμος που κλέβει τις εντυπώσεις!

Σίφνος: Ο παραδοσιακός κυκλαδίτικος γάμος που κλέβει τις εντυπώσεις!

Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας της Σίφνου καταφέρνει να «παντρεύει» έθιμα και παραδόσεις

Ένα μαγευτικό ταξίδι πίσω στο χρόνο έκαναν όσοι έχει έχει τύχει να παρακολουθήσου την αναβίωση του παραδοσιακού κυκλαδίτικου γάμου την τελευταία μέρα του Φεστιβάλ.

Ο παραδοσιακός νησιώτικος αυτός γάμος τα έχει όλα! Εκτός από νύφη, γαμπρό και κουμπάρους από διαφορετικά κυκλαδονήσια αλλά και κασέλες με προικιά, συνοδεύεται από ζωντανή νησιώτικη μουσική, παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και καλεσμένους όλοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και αστείρευτο κέφι!

Αυτό το ζωντάνεμα της γαμήλιας παράδοσης των Κυκλάδων ξεκινά από τα Εξάμπελα, το σπίτι του Νικόλαου Τσελεμεντέ και καταλήγει, περνώντας μέσα από τους κεντρικούς παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού, στον χώρο του φεστιβάλ στον Αρτεμώνα, όπου οργανοπαίκτες από τη Σίφνο, την Αμοργό, την Κύθνο, τη Μύκονο, τη Νάξο, τη Σχοινούσα και τη Σκιάθο θα παίξουν σκοπούς του γάμου και όχι μόνον, για τους νησιώτες, που ανταμώνουν.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου, χάρη στην υποστήριξη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Σίφνου και των τοπικών φορέων και συλλόγων, επιχειρεί να προβάλει τα τοπικά προϊόντα και τη μοναδική παράδοση του συγκεκριμένου νησιωτικού συμπλέγματος στη γαστρονομία και τον πολιτισμό, και προτείνει εκτός από τις γεύσεις, τις παραδοσιακές τέχνες και τα έθιμα από τη Σίφνο και τα συμμετέχοντα νησιά.

Δείτε βίντεο από τον παραδοσιακό γάμο που έγινε πέρυσι στο νησί

Το βίντεο είναι από τα www.psts.gr – www.cyclades24.gr

Διαβάστε επίσης: Από πού πήραν το όνομα τους τα ελληνικά νησιά;