TRAVEL

Τα μαγικά τοπία της Βραζιλίας

Τα μαγικά τοπία της Βραζιλίας

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου μπορεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών της Βραζιλίας, αλλά εκτός από τα γήπεδα, αυτή η χώρα διαθέτει πολλές φυσικές ομορφιές!

Μην νομίζετε ότι θα σας παρουσιάσουμε πάλι μια από τα ίδια, άλλωστε έχουμε αφήσει έξω από τη λίστα μας τα πιο τουριστικά (βλέπε το άγαλμα του Ιησού και την Κοπακαμπάνα), ενώ έχουμε συμπεριλάβει άλλα, πολύ πιο εντυπωσιακά!

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το CNN, από την χώρα της Σάμπας είναι... ποίημα!

Dunas de Genipabu

dunas de genipabu

15 λεπτά οδήγησης βόρεια της Νατάλ, το Genipabu, είναι διάσημο για τους αμμόλοφους του. Οι αμμόλοφοι αποτελούν πάντα πρόκληση για τους επισκέπτες, καθώς λόγω των δυνατών ανέμων αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και σχήμα!

Elevador Lacerda

elevador

Το ασανσέρ που συνδέει τον Πάνω Πύργο με τον Κάτω Πύργο στο Σαλβαδόρ της Μπαίας, ήταν το πρώτο που εγκαταστάθηκε στην Βραζιλία το 1873. Μετά την απαραίτητη ανακαίνιση το ασανσέρ, το ασανσέρ πιάνει μεγάλες ταχύτητες!

Φορταλέθα

fortaleza

Στο βορειοανατολικότερο άκρο της Βραζιλίας, βρίσκεται η πόλη Φορταλέθα, γνωστή για τους αστακούς της και το φρέσκο ψάρι της! Οι παραλίες της είναι το όνειρο κάθε σέρφερ!

Tangua Park

ganua park

Κάποτε ήταν χωματερή, όπου κατέληγαν βιομηχανικά απόβλητα, σήμερα μετά την ανακαίνιση του, είναι ένα εξαίρετο πάρκο για ποδηλάτες.

Pelourinho

pelouyrinio

Το Pelourinho είναι το ιστορικό κέντρο του Σαλβαδόρ. Φωτογενής όσο δεν πάει, η πόλη είναι πολύχρωμη και παρασέρνει τον ταξιδιώτη σε μια αξέχαστη εμπειρία! Σταυροδρόμι πολιτισμών, αυτή η αποικιακή πόλη θα σας μεταφέρει στο παρελθόν!

Sao Miguel das Missoes

sao milao

Μια βόλτα στην Rota das Missoes αντιστοιχεί σε μια βόλτα στους αιώνες, συγκεκριμένα στον 17ο αιώνα και στην αποστολή των ιεραποστόλων να μεταδώσουν το μήνυμα του Χριστού.

Porto de Galinhas

jjjjj

Συνήθως, είναι ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες στην Βραζιλία, το Porto de Galinhas, έχει «πισίνες» με ζεστό, καθαρά νερό, ότι πρέπει για τους κολυμβητές και για τους δύτες. Ενώ πολύ συχνά οι επισκέπτες θα δουν στα νερά αυτής της όμορφης παραλίας τεράστιες θαλάσσιες χελώνες!

Fernando de Noronha

fernado


354 χιλιόμετρα από τις ακτές της βορειότερης πολιτείας της Βραζιλίας, Pernambuco, το νησί Fernado de Noronha αποτελεί καταφύγιο για τις χελώνες και τα δελφίνια.

Διαβάστε επίσης:

Από πού πήραν το όνομα τους τα ελληνικά νησιά;

Πολύχρωμες αποικίες του κόσμου!