TRAVEL

Οι πιο γραφικές Χώρες του Αιγαίου!

Οι πιο γραφικές Χώρες του Αιγαίου!

Συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού και ίσως από τους δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών για ξένους και Έλληνες!

Κάθε κυκλαδονήσι προσφέρει το δικό του πακέτο εμπειριών και εικόνων. Από την κοσμοπολίτικη Μύκονο μέχρι την σοφιστική Τήνο, το σκηνικό των Κυκλάδων είναι παρόμοιο, γυμνοί βράχοι, κατάλευκα σπίτι, μπλε παραθυρόφυλλα και απέραντο γαλάζιο!

Σαγηνευτικές, γαλήνιες και άκρως παραδοσιακές οι Χώρες των Κυκλάδων στέκουν «ατάραχες» πάνω στον ψηλότερο λόφο του νησιού!

Από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων Ερμούπολη και την καταπράσινη Άνδρο ως την καστροπολιτεία της Φολεγάνδρου και την κρυμμένη Χώρα της Αμοργού, γνωρίστε τις όμορφες και φημισμένες πρωτεύουσες των Κυκλάδων!

Αμοργός

assets LARGE t 183762 53563801

Και ενώ το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι, όσο και αν το βλέμμα περιπλανάται στο νησί, η Χώρα δεν θα σου κάνει το χατίρι ούτε για ένα μακρινό ενσταντανέ! Χτισμένη ανάμεσα σε λόφους στο κέντρο του νησιού, είναι κρυμμένη από όλους και απ' όλα. Τα στενά δρομάκια με τα σκαλοπάτια είναι στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια, ενώ τα πλατώματα λειτουργούν ως σημεία συνάντησης των κατοίκων για ελληνικό καφέ.

Αστυπάλαια

6862.astypalaia xwra vradi.bmp-550x0


Η χώρα είναι πλαισιωμένη από ουρανό, αγναντεύει το πέλαγος και οδηγεί τον οικισμό της ως την πλαγιά που καταλήγει στον Πέρα Γιαλό. Κατάλευκα σπίτια με γαλάζια παράθυρα και μπαλκόνια, υπακούοντας τον κυκλαδίτικο ρυθμό, αναρριχώνται με κυβιστική αίσθηση στον λόφο για να καταλήξουν να στεφανωθούν από το μεσαιωνικό κάστρο.

Σύρος, Ερμούπολη

assets LARGE t 240161 54223253


Η αρχοντιά της Ερμούπολης είναι απλά επιβλητική! Σαν αληθινή αρχόντισσα, η Σύρος εξακολουθεί να «διαφεντεύει» τις Κυκλάδες. Καταπράσινο νησί, πνιγμένο στις μπουκαμβίλιες, τα πλατάνια, τους ευκαλύπτους και τις αιωνόβιες αροκάριες.

Ανάφη

anafi


Περιπλανώμενος στα σοκάκια της Ανάφης, με μαθηματική ακρίβεια είναι σίγουρο ότι θα πάρεις ένα λάθος ασύνδετο σοκάκι που θα σε οδηγήσει σε μια αυλής ενός σπιτιού! Καθώς περπατάς ανάμεσα στις ασπρισμένες αυλές και τις μπουγάδες, όλο και κάποια Κυρία θα σε κεράσει ένα γλυκό νεράντζι!

Σέριφος

serifos


Η πρωτεύουσα της Σερίφου, η μαγευτική Χώρα, με ανεμόμυλους και πλακόστρωτους πεζόδρομους, είναι ένας ωραιότατος νησιωτικός οικισμός. Όλο το νησί είναι ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο, με θέα στο Βορρά την Κύθνο, τη Σύρο στα Βορειοανατολικά, στα Ανατολικά την Πάρο, τη Σίφνο στα Νοτιοανατολικά και τη Μήλο στο Νότο.

Φολέγανδρος

folegandros


Μικρά στενάκια ακόμα πιο μικροσκοπικές αυλές, αρχαίες, πέτρινες αγροικίες, γλάστρες με γεράνια και ασβεστωμένα πεζούλια και ένα μεσαιωνικό κάστρο συμπληρώνουν το σκηνικό.

Διαβάστε επίσης:

Τα πολυπρόσωπα Δωδεκάνησα