TRAVEL

Ελεύθερες πλαζ στην Αττική

Ελεύθερες πλαζ στην Αττική

Ο καιρός έχει τρελαθεί, πότε μας «δροσίζει» με μίνι μπόρες και πότε μας ανάβει στην κυριολεξία! Τα πρώτα 40αρια είναι γεγονός και οι στιγμές δροσιάς κρίνονται κάτι παραπάνω από απαραίτητες!

Η ακτογραμμή της Αττικής είναι γεμάτη με οργανωμένες παραλίες ιδιωτών, αλλά και με δημοτικές πλαζ, πάντα βέβαια με το ανάλογο αντίτιμο.

Αν, όμως, είσαι από αυτούς που δεν σου περισσεύουν τα 10 ευρώ που θα έπρεπε να δώσεις για να απολαύσεις τη βουτιά σου στη θάλασσα, μην σκας, υπάρχει λύση! Ευτυχώς, η Αττική έχει πολλές παραλίες που είναι ακόμα... ελεύθερες και εν μέρει αναξιοποίητες!

Τα τσουχτερά εισιτήρια δεν ισχύουν και η όποια ξαπλώστρα είναι free of charge!

Πάρτε, λοιπόν, τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία!

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

90329336

Περίπου 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκονται τα γνωστά Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Τα Λιμανάκια, όπως δηλώνει και το όνομα τους, είναι πολλές μικρές παραλίες, σε μικρούς κόλπους και βράχια, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά πολύ καθαρές με βαθιά και δροσερά νερά.

Λεγραινά

Λέγεται και ΚΑΠΕ και βρίσκεται κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και φημίζεται για τα πολύ καθαρά νερά της. Δεξιά κι αριστερά υπάρχουν μάλιστα και διακριτικά κολπάκια για πιο ιδιωτικές στιγμές

Ερωτοσπηλιά- Πόρτο Ράφτη

www.anakalypse.gr 1368532907

Ο παράδεισος για κάθε νόμιμο αλλά και παράνομο ζευγαράκι! Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο από το Πόρτο Ράφτη. Στην παραλία υπάρχει ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό.

Παραλία Ζούμπερι- Νέα Μάκρη

Μόλις 1 χιλιόμετρο νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι, που διαθέτει γήπεδο beach-volley, beach bar, αλλά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις.

Εδέμ Π. Φαλήρου

Ένα από τα λίγα σημεία του παραλιακού μετώπου όπου μπορεί κάποιος να κάνει το μπάνιο του χωρίς να πληρώσει και να απολαύσει, παράλληλα, μια πολύ όμορφη αμμουδιά.

Γλυφάδα

Αν και βρίσκεται μια ανάσα από τα πιο πολυσύχναστα προάστια της Αθήνας, η παραλία μοιάζει σχετικά ερημική σε σύγκριση με άλλες που βρίσκονται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Γαλάζια Ακτή

Βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου. Πρόκειται για μια μικρή, αλλά πολύ γοητευτική, παραλία με ψιλή άμμο. Στη Γαλάζια Ακτή δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερες υποδομές για τους επισκέπτες.

Μαύρο Λιθάρι

2steps places beach mavro lithari saronida attika 006

Έχει πάρει το όνομα της από τον μαύρο βράχο, στην αριστερή πλευρά της και βρίσκεται στο 46ο χλμ. της λεωφόρου Σουνίου στην περιοχή της Σαρωνίδας. Η παραλία έχει οργανωμένες υποδομές για όσους θέλουν ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και πολύ ελεύθερο χώρο για τους υπόλοιπους.

Χαμολιά Βραυρώνας

8123041 x

Είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Αττικής, μακριά από τη φασαρία και την κίνηση του κέντρου. Αν βρεθείτε για πρώτη φορά, δεν θα πιστεύετε ότι η Αθήνα βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά. Για τους λίγο, πιο ψαγμένους, υπάρχουν διάφοροι κολπίσκοι αριστερά της παραλίας, ιδανικοί για αγοραφοβικούς!

Μάτι-Αγιος Ανδρέας-Κόκκινο λιμανάκι

Δημοφιλές εδώ και δεκαετίες το Κόκκινο Λιμανάκι είναι μια σταθερή αξία για όσους δεν επιλέγουν τις οργανωμένες πλαζ. Στον εσωτερικό δρόμο που ενώνει τη Ραφήνα με τη Νέα Μάκρη υπάρχουν όμορφες παραλίες στο Μάτι και τον Άγιο Ανδρέα.

Διαβάστε επίσης:

Παξοί: Το μυστικό του Ιονίου!