TRAVEL

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τον Δεκαπενταύγουστο

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τον Δεκαπενταύγουστο

Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου έχει αρχίσει, με ένα μεγάλο κύμα ταξιδιωτών να εγκαταλείπει τις αστικές πόλεις και να κατευθύνεται στην εξοχή και στα νησιά, για να περάσει μερικές στιγμές ξενοιασιάς.

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια ιερή θρησκευτική γιορτή για την Ελλάδα και τους Χριστιανούς, η οποία γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια στις περισσότερες περιοχές. Άλλωστε κάθε χωριό και νησί έχει και μια εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία.

Όσοι λοιπόν, έχετε πάρει άδεια, αλλά ακόμα δεν έχετε αποφασίσει που θα πάτε, τότε ρίξτε μια ματιά σε κοντινούς παραδεισένιους προορισμούς λίγες ώρες μακριά από τον κλεινόν άστυ.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τον Δεκαπενταύγουστο του 2014

Η Πάργα, το Ναύπλιο και η Σκιάθος αποτελούν τις δημοφιλέστερες των επιλογών των Ελλήνων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με τη μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών του trivago.gr.

Η λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών που κατάρτισε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago, τα συνδυάζει όλα. Από αμιγώς οικογενειακούς προορισμούς όπως τα Σύβοτα Θεσπρωτίας και ο Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής, μέχρι προορισμούς γνωστούς για τις ξέφρενες βραδιές όπως η Καλλιθέα Χαλκιδικής και το νησί των Ανέμων.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω λίστα προήλθε από τις αναζητήσεις που έλαβαν χώρα στην ελληνική πλατφόρμα από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 31 Ιουλίου για ταξίδια διακοπών που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 Αυγούστου μέχρι και τις 18 Αυγούστου.

Γνωρίστε μερικούς κοντινούς προορισμούς

Αγκίστρι

376380

Το Αγκίστρι είναι ένας κοντινός προορισμός και έχει δύο φυσικά λιμάνια στα οποία προσεγγίζουν τα πλοία. Το λιμάνι της Σκάλας και το λιμάνι του Μεγαλοχωρίου. Στην Σκάλα υπάρχει πλήθος τουριστικών καταστημάτων, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Για διασκέδαση στον κοντινό προορισμό υπάρχει ο θερινός κινηματογράφος, τα θαλάσσια σπορ, διάφορα μαγαζιά και στέκια μουσικής για να ξεφαντώσετε μέχρι το πρωί. Για να περιηγηθείτε στο νησί, υπάρχουν μαγαζιά για να νοικιάσετε ποδήλατα και μοτοποδήλατα. Για τις μετακινήσεις σας στα διάφορα μέρη του νησιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταξί, λεωφορείο ή ακόμη και το τουριστικό τρενάκι.

Αγία Άννα – Εύβοια

evia-hotels-Club-Agia-Anna-Camping-Bungalows-6

Η Αγία Άννα είναι ένα γραφικό χωριό της Βόρειας Εύβοιας, χτισμένο στις παρυφές του λόφου Κάτσαρη με συγκλονιστική θέα στο καταγάλανο Αιγαίο. Μια ιδανική πρόταση απόδρασης για χαλάρωση και ξεκούραση μαζί με τα παιδιά. Περιστοιχισμένο από μεγάλα πεύκα, κυπαρίσσια και αιωνόβια πλατάνια, το χωριό κερδίζει τον επισκέπτη από το πρώτο λεπτό που θα βρεθεί εκεί.

Με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την τουριστική προοπτική η Αγία Άννα είναι πρωτίστως ένας καλοκαιρινός κοντινός προορισμός. Η παραλία της Αγίας Άννας αποτελεί σήμα κατατεθέν καθώς εκτείνεται σε μια απόσταση 4 χιλιομέτρων με βότσαλο που βαθμιαία καταλήγει σε μια ξεχωριστής ομορφιάς αμμουδιά. Μπορείτε να απολαύσετε τα πρώτα σας μπάνια, νιώθοντας κυριολεκτικά στον παράδεισο.

Άνδρος

Andros Apothikes beach WS

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο (μετά τη Νάξο) νησί των Κυκλάδων, με μόνιμο πληθυσμό που ξεπερνάει τους δέκα χιλιάδες κατοίκους και βρίσκεται μόλις δύο ώρες με το πλοίο μακριά από τη Ραφήνα. Το νησί έχει μοναδική φυσική ομορφιά, υπέροχες παραλίες, καταπληκτικό φαγητό (σπεσιαλιτέ του νησιού, είναι η φρουτάλια, είδος ομελέτας που, εκτός από αυγά περιλαμβάνει πατάτες σε ροδέλες και παραδοσιακά ανδριώτικα λουκάνικα τηγανισμένα σε χοιρινό λίπος) και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση.

Αίγινα, το στολίδι του Σαρωνικού

1011034 10201266725167964 121043262 n

Τόσο κοντά, που μόλις μπεις στο ιπτάμενο δελφίνι, είναι σαν να έχεις κάνει το μισό ταξίδι. Το νησί της Αίγινας αποτελεί την πιο βολική και εύκολη λύση, για ταξιδάκι σε νησί! Διαθέτει όλα όσα θέλει να συνδυάσει ένας τουρίστας στις ολιγοήμερες διακοπές του! Θάλασσα, καφενεδάκια, χαλάρωση και πλούσια ιστορία. Είναι έρωτας με την πρώτη ματιά, μόλις το καράβι μπει στο γραφικό λιμάνι η Αίγινα απλώνεται μπροστά σας και σας καλεί να περπατήσετε με τις ώρες στα γραφικά στενά της.

Διαβάστε επίσης:

Ένα Σαββατοκύριακο στην Αίγινα