TRAVEL

Οι απόλυτοι προορισμοί για τον Σεπτέμβριο

Οι απόλυτοι προορισμοί για τον Σεπτέμβριο

Άρνηση, άγχος και προβλήματα της καθημερινότητας, κάπως έτσι μοιάζει ο Σεπτέμβριος, που είναι προ των πυλών.

Όσοι δεν έχουν ωστόσο καταφέρει να πάρουν άδεια το καλοκαίρι, ίσως να θεωρούνται και τυχεροί τώρα που μας χαιρετά ο Αύγουστος.

Οι τιμές είναι χαμηλότερες, τα πλήθη έχουν αποχωρήσει, και τα μπάνια κατά γενική ομολογία απολαυστικότερα!

Το «καλός χειμώνας» το βάζουμε προς το παρόν στην άκρη και ταξιδεύουμε σε προορισμούς ιδανικούς για τον Σεπτέμβρη!

Σπέτσες

island-of-spetses

Δεν είναι μόνο ότι μπορούμε να βρούμε φθηνότερα δωμάτια στο πιο ακριβοθώρητο νησί του Σαρωνικού, αλλά και η γιορτή της Αρμάτας που στήνεται στις Σπέτσες κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ανάγοντας το ταξίδι σε εμπειρία φιέστας.

Παραλία: Θα κολυμπήσετε στον κοντινό στη Ντάπια Άγιο Μάμα, την παραλία Βρέλλος ή τους Αγίους Αναργύρους αν προτιμάτε τις οργανωμένες πλαζ και στη Ζωγεριά ή το Λιγονέρι αν ψάχνετε πιο απόμερα μέρη για ήσυχες βουτιές.

Βολτάρετε στην κομψή περαντζάδα της Ντάπιας, του νέου λιμανιού του νησιού με τα υπέροχα καπετανόσπιτα και τις λιθόστρωτες διαδρομές που φτάνουν ως το παλιό λιμάνι. Επισκεφτείτε το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας και το Μουσείο των Σπετσών για να πάρετε γεύση από την Ιστορία του νησιού.

Μάνη

mani2

Η πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης και ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της ευρύτερης περιοχής είναι ένας καλοδιατηρημένος οικισμός με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος, καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα, και πετρόχτιστους ξενώνες.

Κέντρο του χωριού είναι η μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου τα Σάββατα, οι ντόπιοι παραγωγοί στήνουν τους πάγκους τους και πουλάνε τοπικά προϊόντα. Γύρω από την πλατεία θα βρείτε πολλά μαγαζιά, ταβέρνες, cafes και τη δημοτική βιβλιοθήκη. Περπατήστε στο παραδοσιακό κομμάτι του οικισμού και θαυμάστε τους πύργους ( ξεχωρίζουν του Στυλιανού Μαυρομιχάλη, του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, του Μπαρελάκου και του Πικουλάκη).

Παραλίες

Αγία Βαρβάρα με την εντυπωσιακή απόχρωση του νερού, η Καλογριά με την παχιά άμμο, το γραφικό Λιμένι, ο μικρός βοτσαλωτός κολπίσκος Αλύπα και ο γαλαζοπράσινος Κότρωνας είναι λίγες μόνο από τις μαγευτικές παραλίες της Μάνης

Τήνος

Η Τήνος είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων. Οι περισσότεροι επισκέπτες της εξαντλούν την επίσκεψή τους στα λίγα μέτρα που χωρίζουν το λιμάνι από τη διάσημη Παναγία της Τήνου.

Όμως η Τήνος δεν είναι μόνο αυτό. Η Τήνος είναι το ίδιο όμορφη με τις υπόλοιπες Κυκλάδες μ'ένα χαρακτήρα αληθινά παραδοσιακό και όχι μια τουριστική βιτρίνα. Η Τήνος αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη των Κυκλάδων. Η αληθινή Τήνος βρίσκεται σε ολόκληρη την ενδοχώρα και σας καλεί να ανακαλύψετε τις ομορφιές και τον πολιτισμό της!

Παραλίες:

Στην χρυσή αμμουδιά του Αγίου Πέτρου, στην εξωτική Απηγανιά, στον βοτσαλωτό όρμο του Γιαννάκη και στον Άγιο Φωκά, αν προτιμάτε τις οργανωμένες παραλίες.

Κολυμπήθρα

5288462d048e0d3f60f64bb84cff6df4 M

Αν και εκτεθειμένη στους δυνατούς Βόρειους ανέμους, πρόκειται για μία από τις πλέον γνωστές και κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού.
Ουσιαστικά πρόκειται για δύο παραλίες. Η μικρότερη είναι η πιο κοσμοπολίτικη, οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η πιο μεγάλη είναι πιο απόμερη και πιο εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους.

Μπορείτε να φάτε, είτε σε μία όμορφη γραφική ταβερνούλα μέσα στον κόλπο της μικρής παραλίας, είτε λίγο πιο πάνω με θέα το Δρακονήσι και το απέραντο Αιγαίο.

Μπορείτε ακόμα και να ενοικιάσετε κανό, θαλάσσιο ποδήλατο κλπ.