TRAVEL

Ισπανία, Μπαλί και Πορτογαλία οι φτηνότεροι χειμερινοί προορισμοί

Ισπανία, Μπαλί και Πορτογαλία οι φτηνότεροι χειμερινοί προορισμοί

Σε 10 από 12 προορισμούς παγκοσμίως, τα έξοδα έχουν μειωθεί έως και κατά 20%

Οι τιμές έχουν βυθιστεί σε δημοφιλή ευρωπαϊκά θέρετρα και οι ταξιδιώτες στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε άλλους εξωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Πολλά θέρετρα μειώνουν τις τιμές τους για να γίνουν ακόμα πιο προσιτοί στον κόσμο που επιλέγει το χειμώνα για τις... καλοκαιρινές διακοπές.

Οι τιμές έχουν μειωθεί μάλιστα έως και 20% από το προηγούμενο έτος σε 10 από 12 παγκόσμιους προορισμούς σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Winter Sunshine.

Στην κορυφή της λίστας είναι η περιοχή της Costa del Sol, στην Ισπανία, όπου οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν ένα οικογενειακό γεύμα τριών πιάτων με 40 ευρώ, ένα φλιτζάνι καφέ περίπου ένα ευρώ και ένα ποτήρι κρασί για περίπου δύο ευρώ.

Ακολουθεί το Μπαλί της Ινδονησίας, όπου ένα γεύμα για δύο έρχεται φτάνει τα 40 ευρώ και ένα μπουκάλι ή κουτάκι αναψυκτικού κοστίζει περίπου 80 λεπτά.

Το Algarve στην Πορτογαλία, βρίσκεται στην τρίτη θέση, όπου το πακέτο περιλαμβάνει, επίσης, αντηλιακό, μεταλλικό νερό και εντομοαπωθητικό και κοστίζει 50 ευρώ, με πτώση 11 % από πέρυσι.

Στην τέταρτη θέση είναι η Σρι Λάνκα, όπου οι μειώσεις τιμών φτάνουν ακόμα και το 19% από τον περασμένο Οκτώβριο ενώ μία μέση οικογένεια μπορεί να φάει και να πιει με περίπου 48 ευρώ.

Το συνολικό κόστος για ένα γεύμα στη Σρι Λάνκα βγήκε στα 60 ευρώ ενώ η Τενερίφη, στα Κανάρια Νησιά, «τερμάτισε» πέμπτη με 65 ευρώ περίπου το δείπνο της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Δείτε το «χωριό - φάντασμα» που είναι προς ενοικίαση!