TRAVEL

Molokini, το ονειρικό νησί των εξερευνητών

Molokini, το ονειρικό νησί των εξερευνητών

Το εξωτικό ηφαιστειακό νησάκι, Molokini, σε σχήμα ημισελήνου βρίσκεται πολύ κοντά στη Χαβάη και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για κάθε δύτη και εξερευνητή.

Αυτό το παράξενο νησί έχει το σχήμα ημισελήνου, που προστατεύει τους επίδοξους δύτες και εξερευνητές των υφάλων από τα ρεύματα της θάλασσας, τα κύματα και τον αέρα, έτσι έχουν την ευκαιρία να βουτήξουν ανενόχλητοι σε πεντακάθαρα νησιά.

Με τα κρυστάλλινα νερά του και την πλούσια θαλάσσια ζωή που φιλοξενεί, αυτός ο μισοβυθισμένος κρατήρας είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους δύτες και τους εξερευνητές. Κοράλλια, πολύχρωμα ψάρια, θαλάσσιες χελώνες, το νησάκι – κρατήρας διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα σε κάνουν να το ερωτευτείς.

Το νησί Molokini δημιουργήθηκε πριν 230,000 χρόνια από μια ηφαιστειακή έκρηξη και έχει μια συναρπαστική ιστορία. Οι κάτοικοι της Χαβάη το είχαν ως σημείο ψαρέματος από τον 6ο αιώνα, ενώ κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου είχε βομβαρδιστεί πολλές φορές.

Οι επισκέπτες του μπορεί να έχουν την τύχη να συναντήσουν κατά την κατάδυση τους στους μαγευτικούς υφάλους του νησιού φάλαινα καρχαρία, αυτό το μοναδικό πλάσμα της φύσης.

Η Huffington Post φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα από το Molokini, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Μήπως ζηλέψατε;

Σχετικές ειδήσεις