TRAVEL

Χαλκίδα: Το μοναδικό φαινόμενο της παλίρροιας από ψηλά (video)

Χαλκίδα: Το μοναδικό φαινόμενο της παλίρροιας από ψηλά (video)

Παλιά γέφυρα, Νέα γέφυρα, Λιανή άμμος, Κόκκινο Σπίτι, Φάρος... όλες οι μοναδικές τοποθεσίες της Χαλκίδας, όπως τις κατέγραψε ο φακός από ψηλά.

Η Χαλκίδα ήταν η πόλη του Ισαίου, Λυκόφρων, Σκαλκώτα, Μακρή, Σκαρίμπα, Κριεζώτη, του Μυταρά και πολλών άλλων προσωπικοτήτων. Ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει το μοναδικό φαινόμενο της παλίρροιας που έχει τραβήξει την προσοχή και την περιέργεια μέσα στα χρόνια, τόσο από αστροφυσικής, γεωφυσικής άποψης όσο και από φιλοσοφικής.

Η Παλίρροια του Ευρίπου χωρίζει τον Βόρειο και Νότιο Ευβοϊκό και είναι γνωστός από την αρχαιότητα για την ισχυρή παλίρροια του. Στην είσοδο της Χαλκίδας, υπάρχει η νέα γέφυρα, ενώ η παλιά χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες ως σημείο παρατήρησης της αλλαγής των νερών. Στην Χαλκίδα, μπορεί κανείς να επισκεφθεί το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο, το ενετικό κάστρο του Καραμπά, την εβραϊκή συναγωγή, την Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το σπίτι με τα αγάλματα, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο με τις χαρακτηριστικές καμάρες του και επίσης, το Δημαρχείο.

Σχετικές ειδήσεις