TRAVEL

Στις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου η Ελλάδα

Στις πιο ηλιόλουστες χώρες του κόσμου η Ελλάδα

Ιδανικό προορισμό για όλους όσοι ονειρεύονται τον ήλιο 365 ημέρες το χρόνο, είναι η Ελλάδα, η οποία αναδείχθηκε μαζί με την Κύπρο και την Κόστα Ρίκα, στις τρεις χώρες του κόσμου με τις καλύτερες κλιματικές και καιρικές συνθήκες.

Περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι από 195 διαφορετικές χώρες του κόσμου, πήραν μέρος στην ετήσια έρευνα «Expat Insider» της «InterNations», και αξιολόγησαν τον καιρό και το κλίμα του τόπου, όπου διαμένουν. Ο καιρός θεωρείται παράγοντας βαρύτητας για την επιλογή χώρας και τόπου διαμονής, σύμφωνα με το 45% των Βρετανών πολιτών, το 41% των Ελβετών και το 38% των Βέλγων. Η ηλιοφάνεια και η δυνατότητα για εξωτερικές δραστηριότητες αποδείχτηκαν σημαντικές πλευρές στην αξιολόγηση των χωρών.

Με βάση την αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην Έρευνα, η χώρα με τον καλύτερο καιρό αναδείχθηκε η Κόστα Ρίκα, δεύτερη η Κύπρος και τρίτη η Ελλάδα. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Μάλτα, Ουγκάντα, Κένυα, Ισπανία, Νότια Αφρική, Μεξικό και Πορτογαλία.

weather

Στον αντίποδα βρίσκονται Φινλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Δανία, Κουβέιτ, Ιρλανδία και το Βέλγιο, στην τελευταία θέση.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις