TRAVEL

Μύκονος: Γιατί πρέπει να πάρετε αμέσως το πρώτο πλοίο

Μύκονος: Γιατί πρέπει να πάρετε αμέσως το πρώτο πλοίο

Οι συστάσεις για το νησί της Μυκόνου είναι προφανώς περιττές! Έχουν ειπωθεί και γραφτεί εκατομμύρια πράγματα μέσα στα χρόνια για το παγκοσμίου φήμης νησί των ανέμων.

Όποιος την έχει επισκεφθεί δεν μπορεί να μη μαγευτεί και να μην παρασυρθεί από την ιδιαίτερη ενέργειά της που μαγνητίζει κάθε χρόνο ταξιδιώτες από κάθε μακρινή γωνία του χάρτη.

Εκτός από τα δημοφιλή και πολυφωτογραφημένα σημεία της, όπως η Μικρή Βενετία, οι «σήμα κατατεθέν» ανεμόμυλοι και φυσικά ο πιο γνήσιος μυκονιάτης που δεν είναι άλλος από τον… Πέτρο τον πελεκάνο, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο διάσημο νησί. Αν ετοιμάζεστε να φτιάξετε βαλίτσες για Μύκονο ή ψάχνετε μερικούς κάλους λόγους για να το κάνετε, το Grace Mykonos, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται πάνω από την παραλία του Άγιου Στέφανου, έχει δημιουργήσει μερικούς που θα σας παρακινήσουν να πάρετε το επόμενο πλοίο από τον Πειραιά!

Το Grace Mykonos, έχει δημιουργήσει μία σειρά από εμπειρίες, τα Bespoke Experiences, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες τόσο του ξενοδοχείου όσο και του νησιού να ανακαλύψουν ακόμη περισσότερα πράγματα για το πιο «hot» νησί των Κυκλάδων. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά.

Πάμε για ψάρεμα;

Κι όμως! Αφού επιβιβαστείτε σε ένα από τα παραδοσιακά ψαροκάικα που υπάρχουν αραγμένα στο λιμάνι του Ορνού, θα μπορέσετε να επισκεφθείτε στη σειρά τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού που βρίσκονται στη νότια πλευρά του. Ψαρού, Παράγκα, Super Paradise, Καλό Λιβάδι, Φραγκιά, εσείς θα επιλέξετε σε ποιο σημείο θα απολαύσετε τις βουτιές σας. Ο ντόπιος καπετάνιος θα βρίσκεται στις… επάλξεις και στο τιμόνι, για να σας υποδείξει πού μπορείτε να «δοκιμάσετε» την τύχη σας με το ψάρεμα. Στο τέλος της διαδρομής θα μπορείτε να απολαύσετε την ψαριά σας με ένα μπάρμπεκιου που θα στήσετε σε κάποια αμμουδιά του νησιού.

Ποιος θα τραβήξει… κουπί;

Πώς θα σας φαινόταν να εξερευνήσετε τους κρυφούς κολπίσκους του νησιού με ένα θαλάσσιο καγιάκ; Είναι η τέλεια ευκαιρία να ανακαλύψετε τον άγριο φυσικό πλούτο της Μυκόνου, να βουτήξετε στα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά, να ζήσετε μία εμπειρία που θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στη μνήμη σας! Σε αυτή τη μοναδική εμπειρία, εσείς είστε οι καπετάνιοι της διαδρομής! Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι λίγο παραπάνω… κουπί.

Σαν… ναυαγοί;

Θέλετε να απομονωθείτε για λίγο από τη φασαρία και την πολυκοσμία του νησιού; Επιβιβαστείτε στο ιστιοπλοϊκό και βάλτε πλώρη για Ρηνεία! Εκεί βρίσκεται η «χρυσή» και σχεδόν απάτητη αμμουδιά που θα σας χαρίσει την απόλυτη ιδιωτικότητα που ζητάτε. Ένας αναπνευστήρας και μία μάσκα είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για να ανακαλύψετε τα μυστικά του βυθού της. Επιστρέφοντας στο πλωτό μετά τα ατελείωτα μακροβούτια, σειρά έχει η Δήλος, αφού πρώτα σερβιριστείτε μερικές ντόπιες λιχουδιές για να πάρετε δυνάμεις και να συνεχίσετε. Στην αρχαιολογική περιοχή της Δήλου, με τη βοήθεια της ξεναγού θα κάνετε ένα ταξίδι στο παρελθόν, ενώ στο τέλος του, το πλήρωμα θα σας μάθει πώς να μαζεύετε και να ανοίγετε τα πανιά του ιστιοπλοϊκού.

Όλη η Μύκονος ένα… κλικ μακριά!

Δύο ώρες με τον κατάλληλο επαγγελματία αρκούν για να καταφέρετε να «αιχμαλωτίσετε» την ομορφιά του νησιού και να την πάρετε μαζί σας φεύγοντας! Τα Bespoke Experiences, σας δίνουν την ευκαιρία να γυρίσετε το νησί παρέα με έναν έμπειρο φωτογράφο που γνωρίζει τα κατατόπια της Μυκόνου και να απαθανατίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλη την ακατέργαστη ομορφιά που υπάρχει τριγύρω. Θα περπατήσετε στα λιθόστρωτα στενά, θα επισκεφθείτε την παραλία της Αγίας Άννας και την κατάλληλη στιγμή -σύμφωνα πάντα με τη θέση του ήλιου- θα βρεθείτε στη Μικρή Βενετία. Αυτό το «φωτογραφικό» οδοιπορικό θα είναι το τέλειο σουβενίρ που έλειπε από τις αποσκευές σας.