TRAVEL

Μία «βόλτα» στο όρος Άρτσερ της Αυστραλίας και τη μαγευτική θέα του

Μία «βόλτα» στο όρος Άρτσερ της Αυστραλίας και τη μαγευτική θέα του
Η θέα από το βουνό «κόβει» την ανάσα

Μια καινούργια εμπειρία στους λάτρεις της φύσης που αρέσκονται να απολαμβάνουν υπέροχες θέες έδωσε η εταιρεία Design + Architecture, δημιουργώντας έναν υπερυψωμένο περίπατο στην κορυφή του όρους Άρτσερ.

Το όρος Άρτσερ βρίσκεται στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, την έκτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, που μαγεύει με την ποικιλομορφία τους εδάφους, τις απίστευτες εικόνες που προσφέρει σε κάθε της άκρο, αλλά και τα μοναδικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά της.

Ο προκάτ περίπατος σε μορφή φιδιού βρίσκεται στο «φρύδι» του βουνού. Ξετυλίγεται ανάμεσα στα δέντρα, «κλείνοντας το μάτι» στην ψυχή του Ρόκχαμπτον, τον ποταμό Φιτζρόι που ελίσσεται στα… πόδια του Άρτσερ.

Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας περίπατος φιλικός για ανθρώπους με αναπηρία, μια ανεμπόδιστη διαδρομή που θα επέτρεπε στους επισκέπτες να βυθιστούν στη φύση και τη θέα κάνοντας, απλώς, μία βόλτα. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν βασικές οικοδομικές μέθοδοι που εξασφάλισαν την ελάχιστη περιβαλλοντική επίπτωση κατά την εγκατάστασή του.

Συγκεκριμένα, η κατασκευή εξαφανίζει ό,τι μπορεί να εμπόδιζε την απόλαυση της εκπληκτικής θέας δημιουργώντας μία απλή – δομικά κατασκευή. Ακόμη, οι κατασκευαστές φρόντισαν ιδιαιτέρως να προστατεύσουν – όσο ήταν δυνατόν τουλάχιστον – το παρθένο φυσικό τοπίο. Ειδικότερα, ο σχεδιασμός σεβάστηκε την φυσιογραφία και η κατασκευή απλώς «αγγίζει» την πλαγιά, όπου είναι απαραίτητο.

Ένα από τα προβλήματα που υπήρξαν κατά τη διάρκεια των εργασιών ήταν ότι το όρος βρίσκεται σε απομακρυσμένο και δύσκολο δρόμο και η ομάδα κλήθηκε να βρει μία νέα κατασκευαστική μέθοδο, με βάση, κυρίως, την ασφάλεια.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν μειώνουν κατά πολύ τον κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς και πρόκλησης καταστροφών. Μεταξύ άλλων, χρησιμοποιήθηκαν τσιμέντο, ατσάλι, αλλά και ξύλο.

Για να τιμηθεί η κληρονομιά της περιοχής, επιλέχθηκε η συμπερίληψη παραδοσιακών έργων τέχνης που «υφαίνονται» σε ειδικώς επιλεγμένα σημεία.

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως δικαιώνει το κάθε εμπόδιο που προέκυψε κατά τη διάρκεια των εργασιών. Το βλέμμα χάνεται στο πράσινο, η φύση πλημμυρίζει το τοπίο και ο καθένας μπορεί να απολαύσει μία ξένοιαστη και ασφαλή βόλτα στο πιο απίθανό σημείο.

Σχετικές ειδήσεις