TRAVEL

Πρόστιμα και… ποινή φυλάκισης: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν οι τουρίστες σε Γκραν Κανάρια και Τενερίφη

Πρόστιμα και… ποινή φυλάκισης: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν οι τουρίστες σε Γκραν Κανάρια και Τενερίφη
Οι Αρχές θέλουν να βάλουν ένα τέλος στις καταστροφικές συνήθειες των τουριστών
Pixabay

Αντιμέτωποι με «τσουχτερά» πρόστιμα ή ακόμη και ποινές φυλάκισης θα βρίσκονται τουρίστες στο νησί Γκραν Κανάρια αλλά και την Τενερίφη, σε περίπτωση που κάνουν γκράφιτι στις προστατευμένες παραλίες και τους βράχους.

Οι Αρχές θέλουν να βάλουν ένα τέλος στις καταστροφικές αυτές συνήθειες των τουριστών, οι οποίοι συχνά θέλουν να… εκφράσουν τον έρωτά τους με ένα γκράφιτι στα βράχια ή «ζωγραφίζοντας» μια μεγάλη καρδιά και δύο αρχικά ονομάτων στους φημισμένους αμμόλοφους της Maspalomas.

Παρότι οι αμμόλοφοι αυτοί θεωρούνται προστατευόμενη περιοχή και ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα του νησιού Γκραν Κανάρια, επισκέπτες δεν διστάζουν να τα… βεβηλώσουν για να βγάλουν την τέλεια σέλφι ή μια εντυπωσιακή φωτογραφία για τα κοινωνικά τους δίκτυα.

Όπως γράφει η βρετανική «Express», αστυνομικοί έχουν καταγράψει δεκάδες ανησυχητικά περιστατικά: γκράφιτι, χαράγματα σε βράχους, σχηματισμός συμβόλων και σχημάτων με πέτρες ή ακόμη και τεράστιες καρδιές στην άμμο.

Έτσι, οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να τιμωρούν όλες αυτές τις πράξεις με πρόστιμα ενώ εάν αστυνομικοί πιάσουν επ’ αυτοφώρω τους δράστες τότε μπορεί να περάσουν μερικές ημέρες στη φυλακή.

Αντιμέτωποι με ποινές θα βρίσκονται και οι ξεναγοί που βάφουν ηφαιστειακές πέτρες κόκκινες για να «δείχνουν» στους επισκέπτες της περιοχής τα μονοπάτια.

Περιβαλλοντολόγοι λένε ότι ορισμένα από τα «έργα» στην άμμο, όπως οι προαναφερθείσες καρδούλες, είναι τόσο μεγάλες που είναι ορατές από το… Διάστημα ενώ εμφανίζονται και στους χάρτες της Google.

Η περιβαλλοντική ομάδα «Telesforo Bravo-Juan Coello Foundation» χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά αυτή «κακοποίηση του περιβάλλοντος» και ζητά να αυξηθούν και οι περιπολίες των αστυνομικών.

Οι υποστηρικτές των νέων αυτών μέτρων αναφέρουν ότι οι επισκέπτες της περιοχής θα πρέπει να ενημερώνονται για τα πρόστιμα με φυλλάδια, τα οποία θα μοιράζονται στα αεροδρόμια.

Σχετικές ειδήσεις