TRAVEL

Το τελευταίο ταξίδι ενός Boeing 747: Έγινε τουριστικό αξιοθέατο!

Το τελευταίο ταξίδι ενός Boeing 747: Έγινε τουριστικό αξιοθέατο!
Ένα ασυνήθιστο τελικό ταξίδι έκανε ένα παροπλισμένο Boeing 747-400, που κάποτε πετούσε εμπορικά από την ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM

Το αεροσκάφος, που αποκτήθηκε από την Corendon Hotels & Resorts, αναχώρησε πρόσφατα για τελευταία φορά από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ - οδικώς.

Στις 10 Φεβρουαρίου, το αεροπλάνο -γνωστό ως η «πόλη της Μπανγκόνγκ»- έφτασε στον προορισμό του: τον κήπο του ξενοδοχείου Badhoevedorp's Corendon, όπου θα γίνει δημόσιο έκθεμα για τους επισκέπτες.

Ενώ η ξενοδοχειακή μονάδα δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε λεπτομέρειες, η εκπρόσωπος Daisy Homoet-Mijnals δήλωσε στο CNNi ότι θα αποτελέσει «σπουδαίο αξιοθέατο για όσους θέλουν να ζήσουν την αίσθηση μιας πτήσης».

Στην εγκατάσταση θα περιλαμβάνονται έργα τέχνης, ιστορικό αρχείο της αεροπλοΐας, καθώς και στοιχεία 3D, 4D και 5D.

Το αεροπλάνο πραγματοποίησε την τελευταία εμπορική του πτήση τον Νοέμβριο του 2018, από το Λος Άντζελες στο Άμστερνταμ. Στη συνέχεια πέταξε στη Ρώμη, όπου του αφαιρέθηκαν τα χρώματα της KLM και «ντύθηκε» με τα χρώματα του ξενοδοχείου. Κατά την επιστροφή του στην Ολλανδία, όλα τα επαναχρησιμοποιούμενα εξαρτήματα αφαιρέθηκαν επίσης από εταιρεία ανακύκλωσης.

Σχεδόν 9.000 άνθρωποι υπέβαλαν αιτήσεις για να κερδίσουν εισιτήρια για να δουν το τελευταίο ταξίδι του αεροπλάνου στο Badhoevedorp, από τους οποίους κέρδισαν οι 6.000. Η ξενοδοχειακή μονάδα, ωστόσο, έκανε livestreaming προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη διαδρομή και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι από το σπίτι τους.

«Για πολλούς ανθρώπους αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, γιατί έχουν έναν δεσμό με το 747, την μεγαλύτερη εφεύρεση Boeing», δήλωσε η Daisy, προσθέτοντας ότι μια τέτοια μεταφορά, ενός ολοκληρωμένου Boeing, μαζί με τα φτερά του, δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και επρόκειτο για ένα δύσκολο, αλλά και συναρπαστικό εγχείρημα ταυτόχρονα.

Το πρώτο μέρος του ταξιδιού ξεκίνησε στις 5 Φεβρουαρίου, όταν το τζετ, στηριζόμενο σε ένα αυτοκινούμενο ρυμουλκό, έφυγε από το αεροδρόμιο του Schiphol. Το αεροπλάνο κινήθηκε αρχικά στον επαρχιακό δρόμο, διασχίζοντας χωράφια και γέφυρες στη διαδρομή.

Τρεις μέρες μετά, το αεροπλάνο εισήλθε και διέσχισε τον αυτοκινητόδρομο, κάνοντας «το πιο θεαματικό κομμάτι της διαδρομής», σύμφωνα με την εταιρεία. Το αεροπλάνο έφτασε στον τελικό του προορισμό στις 10 Φεβρουαρίου.

Σχετικές ειδήσεις