TRAVEL

Firefall: Το εντυπωσιακό και σπάνιο φυσικό φαινόμενο στο εθνικό πάρκο Yosemite της Καλιφόρνια (vid)

Firefall: Το εντυπωσιακό και σπάνιο φυσικό φαινόμενο στο εθνικό πάρκο Yosemite της Καλιφόρνια (vid)
Το σπάνιο αυτό φαινόμενο συμβαίνει μονάχα όταν το φως του ήλιου την ώρα που δύει, πέφτει πάνω στον καταρράκτη
Pixabay

Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για λίγες μόνο μέρες, οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Yosemite στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αφού για να εμφανιστεί, οι συνθήκες πρέπει να είναι απολύτως ιδανικές.

Πρόκειται για το επονομαζόμενο “Firefall”, το οποίο δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι ένα «ποτάμι» λάβας πέφτει σαν καταρράκτης από τον βραχώδη γκρεμό του Horsetail Fall.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο συμβαίνει μονάχα όταν το φως του ήλιου την ώρα που δύει, πέφτει πάνω στον καταρράκτη από την ιδανική γωνία.

Συμβαίνει μόνο για λίγες μέρες μέσα στον Φεβρουάριο και προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε βράδυ. Η όψη του διαφέρει κάθε χρόνο, αφού εξαρτάται από το πόσο νερό κυλάει στον καταρράκτη. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, και ακόμα περισσότερο, η ποσότητα του χιονιού που έχει πέσει το προηγούμενο διάστημα.

Καθώς φέτος η ποσότητα του χιονιού ήταν μεγάλη, και επομένως και το νερό που κυλάει στον καταρράκτη, το φαινόμενο ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό.

«Ήμουν απόλυτα ενθουσιασμένος που κατάφερα επιτέλους να το δω αυτοπροσώπως ΚΑΙ να τραβήξω φωτογραφίες. Ήμασταν οι πρώτοι στο σημείο με τον φίλο μου και τραβήξαμε το στιγμιότυπο γύρω στις 2 με 2:30 η ώρα», δήλωσε στο CNN ο φωτογράφος Vaché Geyoghlian, που τράβηξε μια καταπληκτική φωτογραφία του φαινομένου και πρόσθεσε: «Αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς ολόκληρη η περιοχή γέμισε με εκατοντάδες ανθρώπους που ήθελαν να δουν και να φωτογραφίσουν το “Firefall”».

Οι επισκέπτες που θέλουν το απολαύσουν δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια κράτηση, ωστόσο καλό θα ήταν να φτάνουν νωρίς στο σημείο, γιατί γεμίζει γρήγορα. Υπάρχουν ειδικά σημεία από όπου μπορούν να το δουν, τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το πάρκινγκ του πάρκου.

Σχετικές ειδήσεις