TRAVEL

Ταξίδι - εξπρές στην Κωνσταντινούπολη: Όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε (pics)

Ταξίδι - εξπρές στην Κωνσταντινούπολη: Όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε (pics)
Η μαγική Πόλη

Ένας μοναδικός αλλά και διαχρονικός προορισμός είναι η Πόλη και εμείς σας προτείνουμε λίγα και -πολύ- καλά μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε! 

Μόλις δύο ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο, η Κωνσταντινούπολη είναι ένας ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Εδώ και χρόνια αποτελεί ιστορικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο καθώς και νούμερο ένα ταξιδιωτικό προορισμό για τους Έλληνες.

Φτάνοντας στην Πόλη, η Μεγάλη Οδός του Πέραν (στα τουρκικά ονομάζεται Ιστικλάλ Τζαντεσί) είναι μία από τις πιο ξακουστές οδούς και καθημερινά διασχίζεται από χιλιάδες επισκέπτες. Είναι το απόλυτο μέρος, για βόλτα αλλά και για ψώνια. Έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και κατά μήκος δεκάδες εμπορικά καταστήματα.

Έπειτα, ένα όμορφο μέρος για καφέ, με θέα είναι ο Πύργος του Γαλατά. Πρόκειται για έναν μεσαιωνικό, κυκλικό, πέτρινο πύργο που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Κεράτιου κόλπου.

Από τον Πύργο ο επισκέπτης έχει πανοραμική εικόνα του Βοσπόρου, του Κεράτιου κόλπου της ιστορικής χερσονήσου της Κωνσταντινούπολης.

Ένα σημείο που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει είναι το Μεγάλο Παζάρι, μία από τις μεγαλύτερες καλυμμένες αγορές στον κόσμο, που βρίσκεται στο παλιό τμήμα της Πόλης.

Στους δρόμους του παζαριού υπάρχουν περισσότερα από 3.600 καταστήματα και 11 πόρτες.

Καθημερινά, το Παζάρι επισκέπτονται πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες και τουρίστες. Το φάσμα των προϊόντων στο Παζάρι είναι εξαιρετικά μεγάλο - κοσμήματα, αντίκες, δέρμα, υφάσματα, χαλιά, τουριστικά αναμνηστικά, κεραμικά, προϊόντα ξύλου κλπ.

Μέσα στο Μεγάλο Παζάρι υπάρχουν εστιατόρια, σιντριβάνια, τζαμιά, σπίτια, τουρκικό μπάνιο (το χαμάμ), γραφεία συναλλάγματος κλπ…

Δεν επιτρέπεται να ταξιδέψεις στην Κωνσταντινούπολη και να μην επισκεφτείς τη μεγαλόπρεπη Αγιά Σοφιά. Το διαμάντι της Πόλης θεωρείται από το 1935 μουσείο χάρη στη πρωτοποριακή της αρχιτεκτονική, τη πλούσια ιστορία που κρύβει, την θρησκευτική της αξία και την απαράμιλλη ομορφιά της.

Επίσης, πρέπει να δείτε και το Σουλεϊμανιγιέ Τζαμί που έχει πάρει την ονομασία του από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο οθωμανικός τέμενος είναι σίγουρα όμως το πιο όμορφο…

Όσον αφορά το φαγητό, οι επιλογές δεν έχουν τελειωμό. Στο Canim Cigerim θα γευτείς αλμυρούς μεζέδες μέχρι και σουβλάκια, στο Eminonu θα δοκιμάσετε μπαλίκ εκμέκ, μπακλαβάς στο Gulluoglu και και φυσικά το διάσημο λαχματζούν μπορείτε να το βρείτε παντού καθώς είναι από τα πιο γνωστά street food της Πόλης.

Σχετικές ειδήσεις