TRAVEL

Πετάτε; Mυστικά για να βρίσκετε πάντα τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Πετάτε; Mυστικά για να βρίσκετε πάντα τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια
Ετοιμάστε βαλίτσες!
pixabay

Ετοιμάζεστε για ταξίδι και ψάχνετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Εμείς λοιπόν θα σας πούμε κάποια μικρά «μυστικά» για να μην ξοδέψετε μια περιουσία. Εξάλλου, είναι προτιμότερο να ξοδέψετε τα χρήματα σας κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.

Διαβάσαμε έρευνες, ρωτήσαμε, κλείσαμε και εμείς αεροπορικά εισιτήρια και καταλήξαμε ότι αυτά είναι τα μικρά «μυστικά» που θα σώσουν:

#1 Κλείστε 6-8 εβδομάδες πριν

Έρευνες δείχνουν ότι όταν μιλάμε για πτήσεις εξωτερικού, έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχετε φθηνότερες τιμές 6-8 βδομάδες πριν το ταξίδι σου. Δεν είναι κανόνας αλλά μια γενική τάση. Καλό είναι να θυμάστε ότι οι αεροπορικές συχνά επιλέγουν αυτήν την περίοδο για να δημοσιοποιούν προσφορές και οικονομικά deals!

#2 Ξεκινήστε από το πρωί

Σίγουρα οι βραδινές ώρες βολεύουν περισσότερο – έχουμε γυρίσει απ’ τη δουλειά, χαλαρώνουμε και μπορούμε να ψάξουμε με την ησυχία μας. Πρέπει όμως να αλλάξουμε συνήθειες, καθώς το πιθανότερο είναι αυτήν την ώρα να μη βρεις παρά ελάχιστες θέσεις σε μια καλή τιμή. Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν όλες τις θέσεις τους από νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα μέχρι το βράδυ να μην έχουν μείνει πολλά πράγματα.

#3 Τρίτη στις 15:00

Χωρίς αυτό να είναι γενικός και απόλυτος κανόνας, στατιστικές δείχνουν ότι στη μέση της βδομάδας έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρείτε φθηνά εισιτήρια. Συγκεκριμένα, επιδίωξε να είναι Τρίτη. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, συντονίστε το ρολόι σας στις 15:00 - και έχετε τα φθηνότερα e tickets στο τσεπάκι!

#4 Μεσοβδόμαδα ή Σάββατο

Πολλά λέγονται σχετικά με το ποια μέρα πτήσης θα σας εξασφαλίσουν χαμηλότερες τιμές. Οι περισσότερες έρευνες συμφωνούν στην Τετάρτη ως καλύτερη επιλογή. Ακολουθούν με μικρή διαφορά η Τρίτη και το Σάββατο, ενώ εάν επιλέξετε μια Τετάρτη για την επιστροφή σας ίσως δείτε μεγάλη διαφορά!

#5 Προτιμήστε τις πρωινές ώρες

Είναι κοινό μυστικό: Τις πιο οικονομικές προσφορές θα τις βρείτε.. με τις «κότες»! Εάν χασμουριέστε και μόνο στη σκέψη ότι θα πρέπει να ξυπνήσετε στις 04:00, σκεφτείτε το κέρδος που θα έχετε! Η επόμενη καλύτερη επιλογή θα μπορούσε να είναι μια πτήση πολύ αργά τη νύχτα, με πιθανές ανταποκρίσεις και άφιξη την επόμενη ημέρα το πρωί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις