TRAVEL

Ο... οριζόντιος ουρανοξύστης στην Κίνα!

Ο... οριζόντιος ουρανοξύστης στην Κίνα!
Το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά κινεζικά ιστιοπλοϊκά σκάφη
CapitaLand Group

Σχεδόν έτοιμος είναι ο πρώτος «οριζόντιος» ουρανοξύστης στην Κίνα, το αποκαλούμενο θαύμα της μηχανικής.

Σχεδιασμένο από τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα Moshe Safdie, το πολυαναμενόμενο συγκρότημα Raffles City Chongqing καλύπτει μια έκταση 9,2 εκτάρια και αποτελείται από οκτώ πύργους και μια γιγαντιαία γέφυρα με το όνομα Crystal, που θα είναι ένας «οριζόντιος ουρανοξύστης».

Πρόκειται για μία από τις υψηλότερες γέφυρες στον κόσμο, μήκους 250 μέτρων και όταν ανοίξει, θα έχει γκάλερι, κήπους, πισίνα και πολυάριθμα εστιατόρια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τη νύχτα θα φωτίζει τον ουρανό με ένα εντυπωσιακό σόου φώτων.

Στο συγκρότημα θα περιλαμβάνονται ακόμα ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, 1.400 διαμερίσματα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο και 160.000 τετραγωνικά μέτρα για χώρους γραφείων.

Το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά κινεζικά ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Ο όγδοος και τελευταίος πύργος του συγκροτήματος των 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόσφατα ολοκληρώθηκε, που σημαίνει ότι το συγκρότημα αναμένεται να ανοίξει φέτος.

Η CapitaLand, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων στην Ασία και υπεύθυνη για την εργολαβία του κτηρίου ανακοίνωσε ότι τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στο εσωτερικό του, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

«Μετά από έξι χρόνια κατασκευής, με τη χρήση των πιο σύγχρονων μεθόδων τεχνολογίας, παρουσιάζουμε με περηφάνια το Raffles City Chongqing, ένα εικονικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα που μοιάζει με ένα πανίσχυρο ιστιοπλοϊκό σκάφος στην ιστορική τοποθεσία Chaotianmen», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτούν τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι επισκέπτες που έρχονται από μακριά.

Σχετικές ειδήσεις