TRAVEL

Ναύπλιο: Απέχει μια... ανάσα και σε προκαλεί να ανακαλύψεις τις εκπλήξεις που κρύβει (pics)

Ναύπλιο: Απέχει μια... ανάσα και σε προκαλεί να ανακαλύψεις τις εκπλήξεις που κρύβει (pics)
Ένα υπέροχο ταξίδι στην Ιστορία

Το Ναύπλιο είναι ομολογουμένως μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας!

Θεωρείται, δικαίως, κορυφαίος τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές.

Όσες φορές και να το επισκεφθείς, κάτι καινούργιο θα ανακαλύψεις.

Δεν υπάρχουν ταξιδιωτικές «συνταγές» γι' αυτόν τον εκπληκτικό προορισμό.

Κάθε σημείο προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες!

Αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Αθηναίους, καθώς απέχει λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Το Ναύπλιο είναι γνωστό για το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, για το Παλαμήδι, ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, για την Ακροναυπλία, ενετικό κάστρο, επί της ομώνυμης χερσονησίδας.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία στην τοποθεσία της σημερινής πόλης ίδρυσε ο Ναύπλιος τη Ναυπλία, η οποία οχυρώθηκε με κυκλώπεια τείχη.

Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν την ύπαρξη της πόλης από τα μυκηναϊκά κιόλας χρόνια.

Αγαπημένες βόλτες

Από τις αγαπηµένες βόλτες στην πόλη του Ναυπλίου, η Βασ. Κωνσταντίνου, γνωστή και ως Μεγάλος Δρόµος, διασχίζει σχεδόν όλο το ιστορικό κέντρο, ενώνοντας τις Πλατείες Τριών Ναυάρχων και Συντάγµατος.

Το πλακόστρωτο σοκάκι κατασκευάστηκε σύµφωνα µε ευρωπαϊκά πρότυπα, µε πρωτοβουλία του Ιωάννη Καποδίστρια, και υπήρξε ο κεντρικός άξονας της πόλης τον 19ο αιώνα.

Ανακαλύψτε τη σπηλιά με το ασανσέρ

Ένας συναρπαστικός περίπατος που ξεκινά από το κέντρο της πόλης πραγματοποιεί το γύρο της Ακροναυπλίας, περνά από το φάρο και καταλήγει στην παραλία Αρβανιτιά.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το μυστικό μονοπάτι στο πλάι της Αγροναυπλίας, το οποίο καταλήγει σε μία σπηλιά με ασανσέρ!

Αν το καλέσετε θα σας ανεβάσει μέχρι την κορυφή της Ακροναυπλίας, όπου θα μαγευτείτε από την υπέροχη θέα.

Δείτε τους κρατήρες από μετεωρίτες

Το χωριό Δίδυμα αποτελεί μία κοντινή στο Ναύπλιο βόλτα. Μία ώρα μακριά από την πόλη, βρίσκονται δύο παράξενοι κι επιβλητικοί κρατήρες, οι περίφημες «Δολίνες» που επιβάλλονται με το μέγεθος και το κυκλικό τους σχήμα. Το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο εκτιμάται ότι οφείλεται σε πτώση μετεωριτών ή ακόμη και σε ομοιόμορφη καθίζηση του εδάφους.

Επισκεφθείτε το Παλαμήδι

Το Παλαμήδι είναι φρούριο στο Ναύπλιο το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς, ύστερα από την κατάληψη του λόφου στον οποίο βρίσκεται, μετά από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς κατά τον Βενετοτουρκικό Πόλεμο.

Ο λόφος πάνω στον οποίο βρίσκεται έχει ύψος 216 μέτρα και η ανάβαση στο Παλαμήδι γίνεται είτε μέσω αμαξωτής οδού είτε μέσω μιας σκάλας με πολλά σκαλοπάτια (αναφέρονται ως 999 σκαλοπάτια).

Το 1715, κατά την διάρκεια του τελευταίου Βενετοτουρκικού Πολέμου οι Οθωμανοί το κυρίευσαν αφού ανατίναξαν τμήμα του.

Το μουσεία που μπορείτε να επισκεφθείτε

Αρχαιολογικό Μουσείο: Οικοδομήθηκε, για την αποθήκη του στόλου από τον Βενετσιάνο Προβλεπτή του Στόλου Αυγουστίνο Σαγρέδο 1713.

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα- (ΠΛΙ) Βασίλειος Παπαντωνίου: Ιδρύθηκε, από τη διάσημη ενδυματολόγο-σκηνογράφο Ιωάννα Παπαντωνίου, στη μνήμη του πατέρα της Βασίλειου Παπαντωνίου. 1974.

Πολεμικό Μουσείο: Στεγάζεται στο διώροφο νεοκλασικό κτίριο όπου λειτούργησε, η πρώτη Σχολή Ευελπίδων της Ελλάδας ή αλλιώς το Κεντρικόν Πολεμικόν Σχολείον απο τον πρώτον Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια για να στελεχώσει τον Στρατό και των Πολεμικό Ναυτικό από το 1828 έως το 1834. Αναπαλαιώθηκε τον Νοέμβριο του 1988.

Εθνική Πινακοθήκη (Παράρτημα Ναυπλίου): Το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο κτίστηκε το έτος 1905. Το κτίριο περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Ναυπλιέων, ύστερα από αναγκαστική απαλλοτρίωση και το 1997, παραχωρήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη για να λειτουργήσει ως παράρτημά της. Η υποδειγματική ανακαίνιση του κτιρίου και ο μουσειολογικός εξοπλισμός του έγινε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση.

Σχετικές ειδήσεις