TRAVEL

Αυτές είναι οι τρεις νέες πόλεις στον οδηγό Michelin για το 2019

Αυτές είναι οι τρεις νέες πόλεις στον οδηγό Michelin για το 2019
Ο νέος οδηγός Michelin προσφέρει για μία ακόμη χρονιά μια σειρά από εστιατόρια και ξενοδοχεία σε 38 ευρωπαϊκές πόλεις
AP/Francois Mori

Τρεις πόλεις προστίθενται στον πολυαναμενόμενο οδηγό Michelin «Οι κύριες πόλεις της Ευρώπης 2019: Εστιατόρια και Ξενοδοχεία», που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τα αστέρια Michelin είναι η πιο σημαντική βράβευση που μπορεί να έχει ένα εστιατόριο και ο οδηγός Michelin θεωρείται ο πιο έγκυρος, όσον αφορά τη γαστρονομία.

Το Ζάγκρεμπ και το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία και το Ρέικιαβικ στην Ισλανδία είναι οι τρεις πόλεις, που προστέθηκαν στη φετινή έντυπη έκδοση του οδηγού Michelin «Οι κύριες πόλεις της Ευρώπης 2019: Εστιατόρια και Ξενοδοχεία».

Ο νέος οδηγός Michelin προσφέρει για μία ακόμη χρονιά μια σειρά από εστιατόρια και ξενοδοχεία σε 38 ευρωπαϊκές πόλεις, που επιλέχθηκαν από ανώνυμους εκπαιδευμένους επιθεωρητές που χρησιμοποίησαν το διάσημο σύστημα αξιολόγησης τροφίμων Michelin, χρησιμοποιώντας μια παρόμοια διαδικασία για τα ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τον Gwendal Poullennec, International Director στους Οδηγούς Michelin: «Ο Οδηγός Main Cities of Europe καλύπτει 22 χώρες και προτείνει περισσότερα από 1.900 εστιατόρια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς φέτος προστέθηκαν το Ρέκιαβικ της Ισλανδίας καθώς και το Ζάγκρεμπ και το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές στους αναγνώστες μας στην Ευρώπη».

Συνολικά, 7 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη διακρίθηκαν με 2 Αστέρια, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 92. Με μία νέα προσθήκη, τα εστιατόρια με την ανώτατη διάκριση, τα 3 Αστέρια, ανέρχονται πλέον σε 23. Επιπλέον, 44 νέα εστιατόρια διακρίθηκαν με 1 Αστέρι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 382 για φέτος.

Ο οδηγός Michelin είναι μια σειρά ετήσιων οδηγών που εκδίδονται από την ομώνυμη γαλλική εταιρεία, για πάνω από έναν αιώνα. Πρόκειται για τον παλαιότερο και πιο γνωστό ευρωπαϊκό οδηγό για ξενοδοχεία και εστιατόρια, ο οποίος απονέμει τα περίφημα και διάσημα αστέρια Michelin.

Σχετικές ειδήσεις