TRAVEL

Θες 66.000 δολάρια το χρόνο; Αυτή είναι η δουλειά που ψάχνεις! (pics+vid)

Θες 66.000 δολάρια το χρόνο; Αυτή είναι η δουλειά που ψάχνεις! (pics+vid)
Αν σου αρέσουν οι νέες γεύσεις και οι πειραματισμοί, κάνε άμεσα αίτηση!
Pixabay

Την ευκαιρία σε τολμηρούς να γυρίσουν τον κόσμο με όλα τα έξοδα πληρωμένα και σκοπό να ανακαλύψουν νέα φαγητά, δίνει βρετανική εταιρεία. Και αν αυτό ακούγεται ήδη κάπως γενναιόδωρο μάθε πως η αμοιβή είναι 66.000 δολάρια το χρόνο και επιπλέον 28 μέρες άδεια!

Αν τώρα η επαφή σου με το φαγητό είναι καλή, αν είσαι αυτός που θα τολμήσει να δοκιμάσει ό,τι του σερβίρουν και μετά να αποφασίσει αν του κάνει ή όχι, τότε μάλλον είσαι ο κατάλληλος ή η κατάλληλη για αυτή τη δουλειά.

Ο τίτλος της θέσης είναι «Διευθυντής Γεύσης» και αυτό από μόνο του τα λέει όλα!

Υπάρχει, όμως, "κάτι" που πρέπει να γνωρίζεις: τη θέση προκηρύσσει η Vibrant Vegan Co η οποία ασχολείται με τρόφιμα φυτικής προέλευσης και συνεργάζεται με την φιλανθρωπική οργάνωση War Child κατά της παιδικής πείνας σε εμπόλεμες περιοχές.

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να γίνεις vegan αλλά η προσοχή σου θα πρέπει να εστιαστεί σε φαγητά φυτικής προέλευσης.

Εκείνος που θα αναλάβει τη θέση θα πρέπει να ταξιδεύει επί τέσσερις μήνες σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, η Τουρκία, η Χιλή, το Μεξικό και η Ιαπωνία για να ανακαλύψει νέα εξωτικά συστατικά, αλλά και συνταγές που θα μπορέσει να αξιοποιήσει η εταιρεία.

Φυσικά και εσύ θα πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις, καθώς η εταιρεία ζητά προϋπηρεσία ως σεφ (και μάγειρας κάνει) ή γενικά στη βιομηχανία τροφίμου.

Ακόμα κι αν πληροίς αυτές τις προϋποθέσεις, πριν την πρόσληψη θα περάσεις και από γευστικό τεστ έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι είσαι αυτό που θέλουν.

Θα πρέπει πάντως να γνωρίζεις ότι όσο δελεαστική κι αν ακούγεται σε πρώτη φάση αυτή η δουλειά, είναι επί της ουσίας ιδιαιτέρως απαιτητική και θα πρέπει να έχεις ειδικές γνώσεις και έναν ευαίσθητο ουρανίσκο.

Άλλωστε κανένας δεν θα σου αποκαλύψει τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της κουζίνας του οπότε θα πρέπει να φτάνεις στον προορισμό σου προετοιμασμένος: να γνωρίζεις τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στην περιοχή που ταξιδεύεις, τα αρωματικά φυτά αλλά και τις τεχνικές τους.

Να μπορείς με μια μπουκιά να καταλάβεις τι έχει - πιθανότατα- το πιάτο που σου έχουν σερβίρει.

Επίσης, θα πρέπει να προσέχεις ιδιαιτέρως την στοματική σου υγιεινή, αλλά και την όσφρησή σου.

Αν δεν καπνίζεις, ακόμα καλύτερα.

Η γεύση και η όσφρηση συνδέονται άμεσα, σε βαθμό που κάποιες τροφές να μην έχουν καν γεύση αλλά η μυρωδιά τους να είναι τόσο καλή που να γίνονται ανάρπαστες.

Σε αρκετές δημοσιεύσεις, επιστήμονες έχουν περιγράψει με ακρίβεια πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μύτη και τη γλώσσα για να αναγνωρίσουν τη γεύση των τροφών που είναι ασφαλή για κατανάλωση.

Όταν η μυρωδιά και η γεύση των συστατικών των τροφών είναι σύμφωνες, όπως η βανίλια και η ζάχαρη, εκλαμβάνονται ως μια αίσθηση η οποία φαίνεται ότι προέρχεται από το στόμα.

Σχετικές ειδήσεις