TRAVEL

Ταξίδι στην Ινδία: Οι πέντε λεπτομέρειες που σίγουρα δεν ήξερες

Ταξίδι στην Ινδία: Οι πέντε λεπτομέρειες που σίγουρα δεν ήξερες
Άποψη του παλατιού Ταζ Μαχάλ στην Ινδία
PIXABAY

Η Ινδία είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες του πλανήτη και το δεύτερο πιο πυκνοκατοικημένο κράτος, με πάνω από 1 δισ. κατοίκους.

Η αχανής χώρα είναι πατρίδα πολλών μνημείων παγκοσμίου φήμης, όπως, για παράδειγμα το παλάτι Ταζ Μαχάλ, όμως υπάρχουν αρκετά στοιχεία που πολλοί φαίνεται πως δεν γνωρίζουν γι’ αυτή.

Το Newsbomb.gr σας παρουσιάζει συνοπτικά παρακάτω μερικά από τα… μυστικά της Ινδίας.

1. Το σκάκι γεννήθηκε στην Ινδία

Μπορεί στη χώρα οι κάτοικοι να έχουν – επιβεβαιωμένα – μια μεγάλη αγάπη στο τάβλι και το κρίκετ, όμως οι Ινδοί βρίσκονται πίσω από την εφεύρεση του δημοφιλούς αυτού παιχνιδιού στρατηγικής. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι το σκάκι ξεκίνησε να παίζεται στην Ινδία κατά τη διάρκεια του 6ου αιώνα μ.Χ.

2. Ένα «μωσαϊκό» θρησκειών και ανθρώπων

Η Ινδία συνιστά ένα πραγματικό αμάλγαμα πολιτισμών: Διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες, διαφορετική κουζίνα και αρχιτεκτονική, ποικίλα θρησκευτικά δόγμα αλλά και πολλά είδη μουσικής. Η πλούσια ιστορία της εκτείνεται χιλιάδες χρόνια στο παρελθόν, γεγονός που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην ποικιλία των πολιτισμών.

Ο Βουδισμός κι ο Ινδουισμός είναι οι δύο κυρίαρχες θρησκείες στην Ινδία, έχοντας συνολικά πάνω από 2 δισ. οπαδούς. Υπάρχει, ωστόσο έντονο τόσο το στοιχείο του Ισλάμ όσο και του Χριστιανισμού.

3. Έχει τους περισσότερους χορτοφάγους σε όλο τον πλανήτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ το 2007, η Ινδία κατέχει το χαμηλότερο ποσοστό κατανάλωσης κρέατος σε όλο τον πλανήτη. Υπολογίζεται ότι πάνω από τρεις στους δέκα Ινδούς είναι χορτοφάγοι. Οι μεγαλύτερες χορτοφαγικές κοινότητες εντοπίζονται στις κοινότητες των Ινδών μουσουλμάνων, ιδίως στις επαρχίες Vaishnav, Jain και Lingayat.

4. Διαθέτει το τέταρτο μεγαλύτερο δίκτυο σιδηροδρόμων σε όλη τη Γη

Οι κρατικοί Ινδικοί Σιδηρόδρομοι (Indian Railways) διαθέτουν συνολικό μήκος γραμμών 74.330 μιλίων (περίπου 120.000 χλμ.) και είναι η τέταρτη σιδηροδρομική δύναμη στον κόσμο (μετά την Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ). Υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση, πάνω από 8 δισ. επιβάτες και πάνω από 1,1 δισ. τόνοι φορτίου χρησιμοποιούν το τρένο στην Ινδία. Η χώρα ενώνεται, μάλιστα, και με διπλανά κράτη, όπως το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.

5. Επίσημη γλώσσα; Τι είναι αυτό;

Το Σύνταγμα της Ινδίας δεν προβλέπει την ύπαρξη οποιασδήποτε επίσημης εθνικής γλώσσας. Στη χώρα, μετά και την απογραφή του 2001, προέκυψε ότι υπάρχουν 122 κύριες (ομιλούμενες) γλώσσες και περίπου 1.600 άλλες γλώσσες ή διάλεκτοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις