TRAVEL

Θαυμαστή ομορφιά: Οι άγριες παπαρούνες της Καλιφόρνια προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες (pics)

Θαυμαστή ομορφιά: Οι άγριες παπαρούνες της Καλιφόρνια προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες (pics)
Εικόνες που κόβουν την ανάσα
DigitalGlobe

Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη νότια Καλιφόρνια για να θαυμάσουν το εκπληκτικό άνθισμα της άγριας παπαρούνας

Έτσι και φέτος ορδές τουριστών κατέφτασαν στο Walker Canyon, προκειμένου να τραβήξουν την τέλεια φωτογραφία από τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί παπαρούνες για το Instagram.

Φέτος, μάλιστα, οι επισκέπτες ήταν τόσοι πολλοί, που οι Αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά την πρόσβαση στο σημείο, αφού εξαιτίας της τεράστιας κινητικότητας, παρατηρήθηκαν φαινόμενα καταπάτησης των λουλουδιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο τουριστών, οι οποίοι προσγείωσαν το ελικόπτερό τους στη μέση ενός τέτοιου «χαλιού» άγριων παπαρούνων.

Για όσους, ωστόσο, δεν έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό θέαμα από κοντά, φρόντισε ο δορυφόρος WorldView-2 της DigitalGlobe, ο οποίος πριν από λίγες μέρες τράβηξε εκπληκτικές φωτογραφίες των ανθισμένων λόφων από το διάστημα. Έτσι, μπορούν να τις δουν όλοι, από την άνεση του καναπέ τους.

Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται η ουρά των οχημάτων κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο μονοπάτι του Walker Canyon, ενώ εάν ζουμάρει κανείς περισσότερο, μπορεί να δει ανθρώπους να περπατάνε στο μονοπάτι.

Πηγή: DigitalGlobe

Εκτός από τους τουρίστες, σμήνοι πολύχρωμων πεταλούδων συρρέουν επίσης στις ερήμους της Καλιφόρνιας από το Μεξικό, για να εκμεταλλευτούν τις ανθισμένες παπαρούνες.

Πηγή: DigitalGlobe

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αιχμή της μετανάστευσης των πεταλούδων, αυτές φτάνουν τη μία ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Αρτ Σαπίρο, ο οποίος μελετά το συγκεκριμένο φαινόμενο στην πολιτεία της Καλιφόρνια από το 1972.

Πηγή: DigitalGlobe