TRAVEL

Γαλλία: Ταξιδεύοντας στην ορεινή Προβηγκία - Πώς θα απολαύσετε το τοπίο χωρίς να ταλαιπωρηθείτε

Γαλλία: Ταξιδεύοντας στην ορεινή Προβηγκία - Πώς θα απολαύσετε το τοπίο χωρίς να ταλαιπωρηθείτε
Ορεινή Προβηγκία: Η «πατρίδα» της λεβάντας...
PIXABAY

Γαλλία: Είναι από εκείνα τα ταξίδια που διακρίνονται για τα μαγευτικά τοπία, τις εξαιρετικές γαστρονομικές απολαύσεις αλλά και τις πολλές ιδιομορφίες ως προς τα μέρη που επιλέγει να επισκεφθεί ο εκάστοτε ταξιδιώτης.

Η ορεινή Προβηγκία (γαλλ. Haute Provence) βρίσκεται στο γαλλικό Νότο και τις παρυφές των Άλπεων και είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Τα γραφικά πετρόκτιστα χωριά της σχηματίζουν ένα πολύ όμορφο οικιστικό «μωσαϊκό», ενώ εντύπωση προκαλούν οι αχανείς αμπελώνες της.

Η απόφαση για μια εκδρομή στην ορεινή Προβηγκία συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδράσετε από την πολύβουη καθημερινότητα και να αφεθείτε στη μαγεία της φύσης.

Υπάρχουν, όμως, ορισμένες λεπτομέρειες, στις οποίες θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή, ώστε να περάσετε όμορφα και να μην ταλαιπωρηθείτε κι αυτά είναι τα εξής:

  1. Μεγάλο αυτοκίνητο; Ξανασκεφθείτε το…

Σκέφτεστε να ανεβείτε στα ορεινά χωριά της Προβηγκίας και θέλετε να πάτε με αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού (π.χ. ένα όχημα 4x4). Παρά το γεγονός ότι ένα τέτοιο όχημα φαντάζει χρήσιμο, το ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής δεν το σηκώνει. Είναι μεγάλος μπελάς στις μανούβρες, ιδίως σε στενά μέρη παρκαρίσματος, και σε στενούς επαρχιακούς δρόμους.

  1. Και ναι, οι δρόμοι στην Προβηγκία είναι απίστευτα στενοί!

Τα χωριά της επαρχίας Λουμπερόν διακρίνονται για τους εξαιρετικά στενούς δρόμους τους. Άρα, ένα μικρό αυτοκίνητο είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για την Προβηγκία.

  1. Παρακάμψεις; Συχνότατο φαινόμενο…

Όσο καλά ενημερωμένα συστήματα γεωγραφικού προσανατολισμού κι αν έχετε (Google Maps, Waze κλπ.) η διαδρομή προς την ορεινή Προβηγκία μπορεί να είναι δύσκολη εξαιτίας των παρακάμψεων. Ένα παζάρι ή μια σειρά από έργα οδοποιίας ενδέχεται να σας αλλάξουν το δρομολόγιο αρκετές φορές – και δεν είναι υπερβολή αυτό.

  1. Προσοχή στα συστήματα GPS

Η περιήγηση στα χωριά της ορεινής Προβηγκίας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και αυτό που λένε οι ντόπιοι είναι απλό: εμπιστευθείτε έναν ακριβή και λεπτομερή χάρτη για το ταξίδι σας, παρά τα κλασικά συστήματα GPS. Ο λόγος: Τα λάθη που υπάρχουν είναι αρκετά και μπορεί να καθυστερήσετε να φτάσετε στον προορισμό σας, εξαιτίας λανθασμένων οδηγιών.

  1. Κινητή τηλεφωνία και διαδικτυακό σήμα: «Πονεμένη» ιστορία…

Φανταστείτε να είστε έτοιμος να περάσετε γύρω από το Φαράγγι του Βερντόν. Κάντε στον εαυτό σας τη χάρη και «κατεβάστε» offline κάθε χάρτη ή μουσική στο κινητό σας τηλέφωνο, προτού ξεκινήσετε για το ταξίδι σας και ενημερώστε το ξενοδοχείο ή κατάλυμα όπου θα μείνετε για τον εκτιμώμενο χρόνο της άφιξής σας εκεί. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν είναι σίγουρο ότι θα έχετε σήμα!

Κατά τα λοιπά, το ταξίδι στην ορεινή Προβηγκία συνιστά μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να παραλείψετε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις