TRAVEL

Διακοπές στην εξοχή της Γαλλίας: 3 ιδανικοί προορισμοί για τους λάτρεις της φύσης

Διακοπές στην εξοχή της Γαλλίας: 3 ιδανικοί προορισμοί για τους λάτρεις της φύσης
Συνδυάζουν ομορφιά και πολιτισμό
Pixabay

Ο γαλλικός νότος είναι γεμάτος επιλογές για τους ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές κοντά στη φύση, αλλά και να επισκεφθούν περιοχές με σημαντική ιστορία. Παρακάτω ακολουθούν τρεις ιδανικές επιλογές που συνδυάζουν και τα δύο. 

Antibes

Είναι μία εκπληκτική παραλιακή πόλη μεταξύ της Νίκαιας και των Καννών στην Κυανή Ακτή. Ξεκινήστε το ταξίδι σας με βόλτες στα γραφικά σοκάκια, όπου θα συναντήσετε μικρές καφετέριες και καταστήματα. Στη συνέχεια επισκεφτείτε το Μουσείο Πικάσο.

Στεγάζεται σε ένα πάλαι ποτέ κάστρο των Γκριμάλντι, που έγινε το ατελιέ του διάσημου Ισπανού ζωγράφου όταν έφτασε στην περιοχή το 1946. Το 1966 το κάστρο μετατράπηκε σε μουσείο, το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στον Πικάσο. Ολοκληρώστε τη μέρα σας με μια βόλτα στο μονοπάτι Tirepoil. Αυτή η διαδρομή δύο ωρών προσφέρει άπλετη θέα στη θάλασσα. Ενώ βρίσκεστε εκεί, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο Chateau de la Croë, την πρώην κατοικία του Δούκα του Ουίνσδορ.

Cordes-sur-Ciel

Βρίσκεται στα μικρά Πυρηναία και είναι ένα οχυρωμένο χωριό στην κορυφή του λόφου Tarn. Είναι περίπου 50 μίλια νοτιοανατολικά της Τουλούζης. Θαυμάστε το πανέμορφο μείγμα αρχιτεκτονικής που προσφέρουν τα γοτθικά κτήρια και τα παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια που χτίστηκαν μεταξύ 1280 και 1350. Το χωριό είναι, επίσης, γνωστό για την ακμάζουσα καλλιτεχνική του κοινότητα.

Το 1933 μετονομάστηκε από Cordes σε Cordes-sur-Ciel, που στην ουσία δείχνει πως το χωριό υψώνεται πάνω από τα σύννεφα, πάνω από την κοιλάδα. Οι λέξεις "sur Ciel" σημαίνουν «στον ουρανό». Στα μέσα Ιουλίου στο χωριό φιλοξενείται το μεσαιωνικό φεστιβάλ του Grand Fauconnier και μπορείτε να δείτε επιβλητικούς ιππότες, ντυμένους με παραδοσιακές στολές, γελωτοποιούς, παρελάσεις, αλλά και να απόλαυσετε τη μουσική.

Ménerbes

Παραμένοντας στο ίδιο κλίμα περνάμε στο Ménerbes. Είναι ένα αρχαίο πέτρινο χωριό που θεωρείται -δικαίως- ένα από «τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας». Και αυτό δεν είναι μια φήμη που διαδίδουν οι κάτοικοι, αλλά το χωριό έχει βραβευτεί από γαλλικό οργανισμό που αναγνωρίζει αγροτικές περιοχές που έχουν πλούσια πολιτιστική ιστορία. Βρίσκεται περίπου 30 μίλια νοτιοανατολικά της Αβινιόν, είναι περιτριγυρισμένο από δενδοκήπους και αμπελώνες και χρονολογείται πίσω στην Νεολιθική περίοδο.

Περιπλανηθείτε στους καλοδιατηρημένους δρόμους και βυθιστείτε στην ιστορική μνήμη του χωριού. Το καλύτερο θα ήταν να επισκεφτείτε την περιοχή μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου ώστε να συμμετάσχετε στο «κυνήγι» τρούφας συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

Σχετικές ειδήσεις