TRAVEL

Δύο ελληνικά νησιά ανταγωνίζονται Μπαχάμες και Μαλδίβες (pics)

Δύο ελληνικά νησιά ανταγωνίζονται Μπαχάμες και Μαλδίβες (pics)
Τα δύο κυκλαδίτικα νησιά... όνειρο!

Στις δέκα καλύτερες προτάσεις για διακοπές σε νησιά σε όλο τον κόσμο συγκαταλέγει την Πάρο και τη Μήλοη διαδικτυακή έκδοση του «Travel+Leisure».

Το έγκριτο περιοδικό με απήχηση στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό αναφέρεται στα δύο κυκλαδίτικα νησιά και τα συγκρίνει με τις Μπαχάμες, τις Μαλδίβες και το Μπαλί, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά τους, δείγμα της διεθνούς αναγνώρισης που έχουν λάβει.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω αναφορά: «Είτε εξερευνάτε αρχαία αντικείμενα στην Πάρο είτε είστε με ψαροντούφεκο στο Thunderball Grotto στις Μπαχάμες, τα νησιά αυτά θα σας προσφέρουν αξέχαστες διακοπές. Οι λάτρεις του καλού καιρού θα βρουν κρυστάλλινα νερά και εκπληκτικές ακτές στη Μήλο, ενώ η Πάρος, με την ηρεμία της, κερδίζει τους επισκέπτες που θέλουν να την εξερευνήσουν».

Εάν επισκεφτείτε την Μήλο, μην ξεχάσετε να κάνετε μια βόλτα στο σπήλαιο του Παπάφραγκα.

Στα χρόνια του Βυζαντίου ήταν ορμητήριο πειρατών, ωστόσο, σήμερα ο καθένας μπορεί να κολυμπήσει στα γαλαζοπράσινα νερά που περιβάλλουν τη σπηλιά και να απολαύσει τη θέα του μοναδικού και άγριου τοπίου.

Με τη σειρά της η Πάρος διαθέτει πλήθος παραλιών, με χρυσαφένια άμμο, βότσαλο, οργανωμένες και κοσμοπολίτικες, όπως οι Κολυμπήθρες και το Μοναστήρι μέχρι ερημικές, όπως η Λάγγερη.

Αυτό που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη πριν επισκεφτεί το νησί είναι ότι οι άνεμοι δεν σταματούν ποτέ, για αυτό και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους οπαδούς των θαλάσσιων αθλημάτων.

Τα μελτέμια της αποτελούν αφορμή για wind και kite surfers από ολόκληρο τον κόσμο, που κατακλύζουν την Πούντα, τη Σάντα Μαρία και τη Χρυσή Ακτή, κυρίως κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου. Για τον λόγο αυτό, στις παραλίες υπάρχουν αρκετές σχολές εκμάθησης, που προσφέρουν μαθήματα και εξοπλισμό στους ενδιαφερόμενους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα extreme sports.

Σχετικές ειδήσεις