TRAVEL

Το Μουσείο Μνήμης Ειρήνης της Χιροσίμα ανοίγει ξανά τις πύλες του

Το Μουσείο Μνήμης Ειρήνης της Χιροσίμα ανοίγει ξανά τις πύλες του
Το μουσείο άνοιξε αρχικά το 1955 και το 2017 προσέλκυσε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ένα από τα πιο διάσημα μουσεία της Ιαπωνίας, το Μουσείο Μνήμης Ειρήνης της Χιροσίμα για τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα το 1945, ξανάνοιξε τις πύλες του έπειτα από δύο χρόνια ανακαίνισης.

Στον ανακαινισμένο χώρο εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα, όπως τα ρούχα των θυμάτων, για να υπογραμμίσει το ανθρώπινο κόστος του πρώτου βομβαρδισμού με ατομικό όπλο στην παγκόσμια ιστορία.

Οι ιστορίες επιζώντων, μερικοί από τους οποίους είναι ακόμα ζωντανοί, περιλαμβάνονται επίσης στην έκθεση, σε ένα συναισθηματικό αφιέρωμα στους 140.000 ανθρώπους που εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους.

Πολλά από τα αντικείμενα που εκτίθενται σήμερα έχουν δωρηθεί από επιζώντες και οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβη.

Το μουσείο άνοιξε αρχικά το 1955 και το 2017 προσέλκυσε σχεδόν 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες.

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν το Πάρκο Ειρήνης της Χιροσίμα - χτισμένο σε ένα ανοιχτό πεδίο που δημιουργήθηκε από την έκρηξη σε αυτό που κάποτε ήταν η πιο πολυσύχναστη εμπορική περιοχή της πόλης. Η ετήσια τελετή Μνήμης της 6ης Αυγούστου πραγματοποιείται εδώ.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Atomic Bomb Genbaku Dome - μια δομή που κάποτε ήταν η αίθουσα βιομηχανικής προώθησης της Χιροσίμας, αλλά τώρα αποτελεί μια από τις πιο γνωστές υπενθυμίσεις της επίθεσης.

Όταν η βόμβα χτύπησε τη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945, εξερράγη σχεδόν αμέσως πάνω από το κτήριο και άφησε άθικτο τον σκελετό του θόλου.

Οι καταστροφές έγιναν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1996.

Σχετικές ειδήσεις