TRAVEL

Αυτή την πισίνα πάνω σε ουρανοξύστη του Λονδίνου θα θέλετε να την επισκεφτείτε (vid)

Αυτή την πισίνα πάνω σε ουρανοξύστη του Λονδίνου θα θέλετε να την επισκεφτείτε (vid)
Εντυπωσιακή!
PIXABAY

Οι τεραστίων διαστάσεων ριψοκίνδυνες πισίνες φαίνεται πως είναι το νέο αρχιτεκτονικό trend στο κεντρικό Λονδίνο. 

Τουλάχιστον σύμφωνα με την εταιρεία Compass Pools που σχεδίασε την πρώτη πισίνα 360 μοιρών παγκοσμίως, η οποία πρόκειται να κατασκευαστεί στην κορυφή ενός 55όροφου ουρανοξύστη ύψους 200 μέτρων.

Η πισίνα των 600.000 λίτρων θα διαθέτει διαφανείς ακρυλικές πλευρές και διαφανές πάτωμα. Έτσι οι άνθρωποι που θα περπατάνε από κάτω, θα μπορούν να βλέπουν όσους κολυμπούν σε αυτήν.

Το χυτό ακρυλικό προτιμήθηκε από το γυαλί, καθώς το υλικό αυτό «μεταδίδει φως σε παρόμοιο μήκος κύματος στο νερό, έτσι ώστε η πισίνα να φαίνεται απόλυτα διαυγής», λέει η εταιρεία.

Οι κολυμβητές θα έχουν πρόσβαση σε αυτή μέσω μιας περιστρεφόμενης σπειροειδούς σκάλας βασισμένη στην πόρτα ενός υποβρυχίου, που θα ανεβαίνει από το πάτωμα της πισίνας όταν κάποιος θέλει να μπει ή να βγει.

Άλλα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο ανεμόμετρο για την παρακολούθηση της ταχύτητας του ανέμου.

Αυτό θα είναι συνδεδεμένο με ένα σύστημα διαχείρισης κτηρίου που ελέγχεται από υπολογιστή, για να διασφαλίζεται ότι η πισίνα θα παραμένει στη σωστή θερμοκρασία και ότι το νερό δεν θα πετάγεται στο δρόμο κάτω.

Θα είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα πλήρες φάσμα φώτων που θα τη φωτίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η πισίνα είναι συνήθως το τελευταίο ζήτημα σε έναν κτήριο. Σε αυτό το πρότζεκτ, ξεκινήσαμε από την πισίνα και κατόπιν αναρωτηθήκαμε πώς θα βάλουμε ένα κτήριο από κάτω της. Όταν σχεδιάσαμε την πισίνα, θέλαμε να έχει ανεμπόδιστη θέα, τόσο πάνω όσο και κάτω από το νερό», ανέφερε ο σχεδιαστής της πισίνας Alex Kemsley.

«Αντιμετωπίσαμε κάποιες αρκετά σοβαρές τεχνικές προκλήσεις με αυτό το κτήριο, με την μεγαλύτερη να είναι πώς θα μπαίνει κάποιος στην πισίνα. Συνήθως, μια απλή σκάλα θα έφτανε αλλά δεν θέλαμε σκάλες εκτός του κτηρίου ή μέσα στην πισίνα, γιατί θα εμπόδιζαν τη θέα», προσέθεσε ο ίδιος.

«Η λύση βασίζεται στην πόρτα ενός υποβρυχίου, σε συνδυασμό με μια περιστρεφόμενη σπειροειδή σκάλα που ανεβαίνει από το πάτωμα της πισίνας όταν κάποιος θέλει να μπει μέσα ή να βγει έξω – κάτι που φέρνει λίγο σε ταινία του Τζέιμς Μποντ».

Η κατασκευή της πισίνας μπορεί να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους, εάν συμφωνηθούν όλοι οι εργολάβοι. Η πισίνα προορίζεται για χρήση από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, που θα βρίσκεται στους τελευταίους ορόφους του κτηρίου.

Σχετικές ειδήσεις