TRAVEL

Η παραλία «φαινόμενο» βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι το Σαρακήνικο

Η παραλία «φαινόμενο» βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι το Σαρακήνικο
Πήρε το όνομά της από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο
Pixabay

Σεληνιακό τοπίο με λευκούς βράχους, λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά είναι η ελάχιστη περιγραφή της παραλίας «σύμβολο» για το νησί της Μήλου.

Το Σαρακήνικο δεν θα μπορούσε να μην κατέχει περίοπτη θέση στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας στο πλαίσιο των Τravellers' Choice Awards 2019, που ανέδειξαν για ακόμη μία χρονιά οι χρήστες του TripAdvisor.

Ένας βαθύς όρμος με πράσινα νερά, που όσο βαθαίνουν τόσο αποκτούν αποχρώσεις του μπλε. Το Σαρακήνικο είναι μια παραλία αληθινό φαινόμενο που προσελκύει καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες, απόλυτα δικαιολογημένα.

Η παραλία απέχει πέντε χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα, και η εικόνα με τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια που διεισδύουν στη θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές είναι κάτι που δεν συναντά κανείς συχνά. Πήρε το όνομά της από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, ενώ έχει θέα στην Σίφνο και στην Κίμωλο.

Το Σαρακήνικο είναι ίσως η ιδανική παραλία για βουτιές από ψηλά και για ατελείωτη ηλιοθεραπεία πάνω στους ολόλευκους λείους βράχους, ενώ αξίζει να έχετε μαζί σας τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να παρατηρήσετε το βυθό.

Εκτός από το Σαρακήνικο, η Μήλος ολόκληρη είναι ένα γεωλογικό μουσείο καθώς οι ηφαιστειακοί βράχοι καλύπτουν τη μεγαλύτερη έκταση του νησιού.

Στο νησί υπάρχουν επίσης δύο σβηστά ηφαίστεια, το ηφαίστειο της Φυριπλάκας και το ηφαίστειο του Tράχηλα βόρεια-βορειοδυτικά, ηφαίστεια στα οποία οφείλεται μεγάλο μέρος της εικόνας που έχει σήμερα το νησί.