TRAVEL

Αυτή είναι η 21χρονη που κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες ταξιδεύοντας σε 196 χώρες (pics)

Αυτή είναι η 21χρονη που κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες ταξιδεύοντας σε 196 χώρες (pics)
Η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησε ήταν να καταφέρει να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα
Instagram/ lexielimitless

Σε ηλικία μόλις 21 ετών κατάφερε να ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου, καταρρίπτοντας έτσι το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, καθώς έγινε το νεότερο άτομο που επισκέφθηκε και τα 196 κυρίαρχα κράτη.

Ο λόγος για την Αμερικανίδα Λέξι Άλφορντ (Lexie Alford), η οποία αποκαλύπτει ότι η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησε ήταν ο αγώνας που έδωσε για να καταφέρει τελικά να ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα.

Ένα «παραθυράκι» της ταξιδιωτικής απαγόρευσης από τις ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα, της επέτρεψε να πραγματοποιήσει ένα μόλις βήμα εντός της χώρας και να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες που κατείχε μέχρι τώρα ο 24χρονος Βρετανός, Τζέιμς Άσκουιθ.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του βιβλίου καταγραφής των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, η επίσκεψη στη βορειοκορεατική πλευρά στις αίθουσες συνεδριάσεων του θρυλικού «μπλε κτηρίου» στην Περιοχή Κοινής Ασφάλειας στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη στα σύνορα Βόρειας – Νότιας Κορέας θεωρείται ταξίδι στη Βόρεια Κορέα.

«Ειλικρινά είμαι πολύ απογοητευμένη που δεν επισκέφθηκα τη χώρα σωστά λόγω πολιτικών ζητημάτων» είπε. «Αλλά θα την επισκεφθώ ξανά μόλις αρθεί η ταξιδιωτική απαγόρευση των ΗΠΑ» τόνισε.

Η 21χρονη βρίσκεται τώρα στη διαδικασία υποβολής αποδεικτικών στοιχείων στους ιθύνοντες των ρεκόρ Γκίνες –πρέπει να συγκεντρώσει περίπου 10.000 αποδεικτικά– ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι το κοντέρ σταμάτησε να μετράει μόλις πάτησε το πόδι της και στην 196η χώρα.

Η Άλφορντ μεγάλωσε σε οικογένεια που έχει στην ιδιοκτησία της ταξιδιωτικό γραφείο στην Καλιφόρνια. «Το ταξίδι αποτελεί μέρος της ζωής μου από πάντα» ανέφερε η 21χρονη, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως @LexieLimitless στο Instagram.

«Οι γονείς μου με έπαιρναν από το σχολείο για εβδομάδες ή και μήνες κάθε χρόνο και παρακολουθούσα μαθήματα εκεί που ταξιδεύαμε» ανέφερε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Forbes.

«Μου αρέσει να απομακρύνομαι από τις πρωτεύουσες, να δοκιμάζω τοπικές σπεσιαλιτέ, να φωτογραφίζω μνημεία πολιτισμού και τη φύση και να μένω όσο καιρό μπορώ να αντέξω» δήλωσε.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι σε κάποιες χώρες αισθάνθηκε άβολα ταξιδεύοντας μόνη της ως γυναίκα.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να μείνω για μία εβδομάδα σε κάθε χώρα, λόγω προϋπολογισμού. Συνήθως μένω δύο - τρεις μέρες. Στο Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία, το CAR, το Μάλι, το Τσαντ και την Παπούα Νέα Γουινέα έμεινα για ελάχιστο χρόνο, επειδή δεν είχα τα μέσα προστασίας και ασφάλειας» είπε.

Στην αρχή η Άλφορντ δεν προσπαθούσε να καταρρίψει ρεκόρ, ήταν μία τολμηρή ταξιδευτής.

Στα ταξίδια όμως συνειδητοποίησε ότι εμπνεόταν από τους ανθρώπους γύρω της, ειδικά τις νέες γυναίκες. «Αποφάσισα να δείξω σε όλους ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο τρομακτικός όσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον απεικονίζουν και ότι υπάρχει ευγένεια παντού» σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις