TRAVEL

9 συμβουλές για να έχεις ένα εύκολο ταξίδι με το παιδί σου!

9 συμβουλές για να έχεις ένα εύκολο ταξίδι με το παιδί σου!

Ετοιμάζεσαι για πολύωρο ταξίδι με τα παιδιά και ήδη τρομάζεις με την ιδέα;

Δεν είσαι ο μόνος. Το ταξίδι με παιδί μπορεί να αποδειχθεί ένα πραγματικό τεστ νεύρων.

Κυρίως αν χρειαστεί να απαντήσεις αναρίθμητες φορές στην ερώτηση «Ακόμα να φτάσουμε;»

Επιπλέον, έχεις και τα άγχη των απροόπτων που μπορεί να προκύψουν που έχουν να κάνουν με θέματα υγείας και ασφάλειας.

Το insurancemarket.gr, το μεγαλύτερο site για σύγκριση ασφαλειών, συγκέντρωσε για εσένα τα top tips για να γίνει πιο εύκολο το ταξίδι σου και να το χαρείς και εσύ και κυρίως το παιδάκι σου!

Πριν το ταξίδι

Διάλεξε σωστή τοποθεσία

Η ηλικία του παιδιού σου παίζει καταλυτικό ρόλο. Για παράδειγμα αν είναι ενός έτους δεν θα πας στο Φαληράκι της Ρόδου. You get the point. Όσο το παιδί μεγαλώνει οι περιορισμοί σου λιγοστεύουν.

Κάνε από πριν τον προγραμματισμό σου

Σκέψου πού θες να πας και φρόντισε να εντοπίσεις τα κέντρα υγείας αλλά και ιδιώτες γιατρούς για ώρα ανάγκης. Καλό είναι να κάνεις και ένα τηλέφωνο σε έναν παιδίατρο για να έχεις το κινητό του. Μην ξεχνάς ότι εάν υπάρξει έστω και ένα σπάσιμο χεριού το πιθανότερο είναι στο κέντρο υγείας να μην υπάρχει ακτινολόγος και να ψάχνεις ιδιώτη στις 9 το βράδυ. Οπότε δικτυώσου πριν φύγεις.

Πάρε τα αναγκαία φάρμακα βάσει των οδηγιών του παιδιάτρου.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού

Έξυπνες ασχολίες

Αν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο βάλτου να ακούσει την αγαπημένη του μουσική και τραγούδησε μαζί του. Μίλησέ του και εξήγησέ του πού βρίσκεστε και δίνε του πληροφορίες για την περιοχή. Αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο ή τρένο πάρε βιβλία. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο για τα παιδιά από τον κόσμο των παραμυθιών. Πάρε επιτραπέζια που συμβαδίζουν με την ηλικία του και το αγαπημένο του παιχνίδι.

Προσκάλεσε στο ταξίδι τον φίλο/φίλη του παιδιού σου ή οικογένεια με παιδί στην ηλικία του. Βάλτα μαζί στο πίσω κάθισμα και άστα να ταξιδέψουν στον δικό τους φανταστικό κόσμο.

Συχνές στάσεις

Το ταξίδι είναι πάντα δύσκολο για τους μικρούς, που χαρακτηρίζονται από υπερκινητικότητα. Τι μπορείς να κάνεις; Καταρχήν στάσεις για να μη φτάσει η γκρίνια στο peak. Αν φτάσει... μάλλον την έκατσες γιατί εν συνεχεία δύσκολα ανατρέπεται η κατάσταση.

Πάρε μαζί και το γιογιό

Ακόμα και αν το έχει ξεπεράσει, θα έρθει η στιγμή που θα θέλει επίμονα να πάει τουαλέτα και δεν θα υπάρχει κοντά travel stop!

Ξεκίνησε την ώρα που συνήθως κοιμάται

Με την προϋπόθεση βέβαια, ότι δεν νυστάζεις και εσύ!

Άστο με τις πιτζάμες του

Θα νιώθει πολύ πιο άνετα στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Μακάρι να μπορούσαμε και εμείς…

Family games

Μπείτε όλοι στο παιχνίδι και παίξτε παιχνίδια γνώσεων στα οποία μπορεί να συμμετέχει και ο οδηγός! Κατεβάστε το quizdom ή κάποιο παρόμοιο παιχνίδι. Θα το καταευχαριστηθεί!

Πάρε σνακ

Κατά προτίμηση φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Κανείς δεν είπε ποτέ όχι σε ένα σνακ μέσα στο αυτοκίνητο.

Ποτέ μην ξεχνάς την ασφάλεια!

Σε όποιο μέσο μετακίνησης και να μπει ένα παιδί πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια οι κανόνες ασφαλείας. Όχι, λοιπόν, παιδιά στο μπροστινό κάθισμα και όχι παιδιά χωρίς ειδικά καθίσματα εφόσον η ασφάλειά τους το απαιτεί.

Και μια υπενθύμιση!!!

Ποτέ δεν αφήνουμε το παιδί μέσα στο αμάξι μόνο του! Ούτε για ελάχιστα λεπτά! Το καλοκαίρι αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο. Το παιδί το παίρνουμε ΠΑΝΤΑ μαζί μας!