ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ύμνοι από τον Διεθνή Τύπο για την Ελλάδα: Ιδανικός προορισμός γι' αυτό το καλοκαίρι

Ύμνοι από τον Διεθνή Τύπο για την Ελλάδα: Ιδανικός προορισμός γι' αυτό το καλοκαίρι
Pixabay

Ο διεθνής Τύπος εκθειάζει την Ελλάδα για την διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού και υποδεικνύει τις ομορφιές της χώρας μας ως τον ιδανικό προορισμό φέτος το καλοκαίρι.

FTο αμερικανικό CNN, αλλά και το σύνολο σχεδόν του γερμανικού Τύπου, ως και τη βρετανική Telegraph, ο διεθνής Τύπος περιγράφει τα πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού σε ένα καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα.

CNN: Ο δελεαστικός ελληνικός τουρισμός

«Η ελκυστικότητα του ελληνικού τουρισμού δεν αποτελεί μυστικό, αλλά με όλους εν μέσω κρίσης κορονοϊού, η ιδέα του να περάσει κανείς το καλοκαίρι του στην Ελλάδα μόνο μακρινό όνειρο θα μπορούσε να είναι. Ή μήπως όχι, λένε οι Έλληνες αξιωματούχοι» αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό CNN. «Το μεσογειακό έθνος φαίνεται πως αποτελεί ένα σπάνιο success story του κορονοϊού» συνεχίζει το δημοσίευμα, που σημειώνει τα λιγοστά κρούσματα και τον περιορισμένο αριθμό θανάτων από την πανδημία στη χώρα μας.

Το άρθρο αναφέρεται και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει πραγματιστή και στις σκέψεις του για εκκίνηση της τουριστικής περιόδου φέτος το καλοκαίρι. «Η τουριστική εμπειρία αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» δήλωνε στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαιώνοντας πως κανείς «μπορεί να έχει μια φανταστική εμπειρία στην Ελλάδα, δεδομένης της παγκόσμια πανδημίας».

Στο CNN αναφέρονται οι ανησυχίες των Αρχών για πιθανά κρούσματα από το εξωτερικό, ωστόσο, τα μέτρα ασφαλείας στις εισόδους της χώρας είναι δρακόντεια.

Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα διεκδικεί τώρα κομμάτι της τουριστικής πίτας

Το πλεονέκτημα της Ελλάδας στον τουρισμό, σε δημοσιεύματα της Γερμανίας σε άρθρο επισκόπηση του γερμανικού Τύπου, η DW σημειώνει πως η Ελλάδα μοιάζει έτοιμη να διεκδικήσει μερίδιο από τουριστική πίτα, εν μέσω περιορισμών από την πανδημία του κορονοϊού.

Η εφημερίδα Die Zeit επικεντρώνεται στο σημερινό της φύλλο στον τουρισμό τον καιρό της πανδημίας. Τίτλος του πρωτοσέλιδου «Ο άνθρωπος θέλει να βγει έξω». Σε άρθρο που επιγράφεται «Ποιος θα μας αφήσει να μπούμε στη χώρα;» η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στις προετοιμασίες σειράς χωρών για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Ανάμεσά τους Ελλάδα, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Σουηδία. Στη στήλη για την Ελλάδα η εβδομαδιαία εφημερίδα επισημαίνει: «Η Ελλάδα κατάφερε επιτυχώς να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού εφαρμόζοντας μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη και διεκδικεί ήδη από τώρα κομμάτι της τουριστικής πίτας».

Spiegel: Σταδιακή επανέναρξη εστίασης και ξενοδοχείων στην Ελλάδα από τον Ιούνιο

Στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel φιλοξενείται εκτενές ρεπορτάζ που επιχειρεί να σκιαγραφήσει την κατάσταση σε δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες, όπως αυτή διαμορφώνεται με τη σταδιακή άρση των περιορισμών για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναφορικά με την Ελλάδα, το ρεπορτάζ παραθέτει συνοπτικά τα πρώτα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών από την ελληνική κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στους ισχύοντες περιορισμούς για τα εσωτερικά ταξίδια.

Παράλληλα, το δημοσίευμα σημειώνει πως σε ό, τι αφορά τη δυνατότητα που θα έχουν οι Γερμανοί τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, παραμένουν προς το παρόν οι ισχύοντες περιορισμοί.

Telegraph: «Πότε θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα;»

Λουσμένη στον ήλιο, αραιοκατοικημένη, ξακουστή για την φιλικότητά και σχετικά «ελεύθερη» κορονοϊού, η Ελλάδα μοιάζει με τον ιδανικό προορισμό για διακοπές μετά την καραντίνα, γράφει δημοσίευμα της Telegraph. Η κυβέρνηση της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα, επιμένει πως ο τουρισμός θα εκκινήσει την 1η Ιουλίου. «Πρωτεύει, το υπουργείο εξωτερικών να άρει την απαγόρευση ταξιδίων στο εξωτερικό» γράφει η Telegraph, καθώς και οι αεροπορικές να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις τους, υιοθετώντας αυστηρά μέτρα προστασίας.

ABC: Η Ελλάδα έτοιμη να υποδεχτεί παραθεριστές

Στην ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας ABC δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας στην Αθήνα, Begoña Castiella, με τίτλο: «Έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου» και υπότιτλο: «Η έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας και η τήρησή τους από τους Έλληνες, δημιουργούν σχετικά αισιόδοξο κλίμα».

Στην Ελλάδα, οι ξενοδόχοι, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα και τα ταξιδιωτικά γραφεία άκουσαν με κάποια ανακούφιση τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να λέει στη διάρκεια συνέντευξης την περασμένη Δευτέρα, ότι η τουριστική δραστηριότητα θα αρχίσει από την 1η Ιουλίου.

«Η κυβέρνηση έπεισε τους Έλληνες να βγαίνουν μόνον για ψώνια πρώτης ανάγκης και για να πάνε στο φαρμακείο, στο γιατρό, για δουλειά ή για λίγη άσκηση. Μέτρα που έφεραν αποτέλεσμα στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού. Τώρα σταδιακά αρχίζει η πιο ελεύθερη κυκλοφορία σε κάθε πόλη, ανοίγουν κάθε εβδομάδα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, όλοι φορούν προστατευτικές μάσκες στους κλειστούς δημόσιους χώρους και σέβονται τις αποστάσεις ασφαλείας», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία στο Αγρίνιο: Σκότωσε φίδι στην αυλή του και πέθανε από ανακοπή