ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι 2020 - Διεθνή ΜΜΕ: «Ξαφνικά πιθανές οι διακοπές στην Ελλάδα»

Καλοκαίρι 2020 - Διεθνή ΜΜΕ: «Ξαφνικά πιθανές οι διακοπές στην Ελλάδα»
pixabay

Κορονοϊός: Με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα «μιλούν» όλο και περισσότερα διεθνή ΜΜΕ σε σχέση με την προσπάθεια της χώρας μας για την μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα συνιστούν στους αναγνώστες τους να επιλέξουν τα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ιδανικό τόπο προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές εν μέσω πανδημίας χαρακτηρίζουν την Ελλάδα τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα η γερμανική Bild παρουσιάζει τις λεπτομέρειες του ελληνικού σχεδίου για τον τουρισμού, η «Berliner Zeitung» υποστηρίζει ότι «Ξαφνικά φαίνονται πιθανές οι διακοπές στη Μαγιόρκα και την Ελλάδα», ενώ η Telegraph χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα και μάλιστα χωρίς ανταγωνισμό που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μόλις χαλαρώσουν τα μέτρα. Από την πλευρά του το Euronews μέσα και από συνεντεύξεις δείχνει τους τρόπους με τους οποίους η χώρα μας αντιμετώπισε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Πρόσφατο δημοσίευμα της «Berliner Zeitung» σχετικά με τις δυνατότητες των Γερμανών για διακοπές στο εξωτερικό, εν μέσω της πανδημίας, παρουσιάζει τη χώρα μας παρουσιάζεται ως ιδανική επιλογή. Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται σε πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας, εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για τον Τουρισμό, Τόμας Μπάραϊς, ότι οι Βαλεαρίδες και η Ελλάδα είναι πιθανοί τουριστικοί προορισμοί για το φετινό καλοκαίρι, ενώ αναμεταδίδει και τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στο βρετανικό δίκτυο BBC σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία της Ελλάδας για τον Τουρισμό.

«Τα οδικά ταξίδια είναι για την αρχή ασφαλέστερα από τις πτήσεις και θα δούμε αυτού του είδους τον τουρισμό νωρίτερα», δηλώνει ο κ. Θεοχάρης, σύμφωνα με την «Berliner Zeitung», η οποία υποστηρίζει ότι τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν για τους τουρίστες από το εξωτερικό την 1η Ιουλίου και ότι λεπτομέρειες για το σχέδιο που θα εφαρμοστεί θα ανακοινωθούν έως τις 15 Μαΐου.

Bild: Η Ελλάδα δίνει ελπίδα

Η κυβέρνηση του Βερολίνου εξέδωσε παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία για τους τουρίστες μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιουνίου. «Οι Γερμανοί δεν πρέπει όμως να συνεχίσουν να ανησυχούν για τις διακοπές τους καθώς μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα, μία χώρα τους δίνει ελπίδα! Η Ελλάδα» σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild».

Σύμφωνα με το τουριστικό σχέδιο της Ελλάδας που παρουσιάζει η Bild:

  • Παρέχονται πρωτόκολλα υγείας για ξενοδοχεία, μαρίνες, σκάφη αναψυχής και πούλμαν.
  • Στα αεροπλάνα θα λειτουργήσουν τα λεγόμενα «διαβατήρια υγείας».
  • Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται στα απαραίτητα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί από τη νόσο.

Σύμφωνα με την Bild ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας βασίζεται στη διεθνή συνεργασία. «Μέσω της διπλωματίας θα πρέπει να εξασφαλιστεί η υποστήριξη άλλων χωρών. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί τουρίστες. Κατά συνέπεια, οι διμερείς συμφωνίες με τις αντίστοιχες χώρες πρέπει να συνάπτονται εκ των προτέρων», αναφέρει το δημοσίευμα.

Telegraph: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που πρέπει να επισκεφθεί κανείς

Ιδανικό προορισμό διακοπών χαρακτηρίζει στην χώρα μας και η βρετανική Telegraph, που μάλιστα σημειώνει ότι η Ελλάδα «δεν έχει ανταγωνιστή». Στο ρεπορτάζ γίνεται αφιέρωμα στις ομορφιές της Ελλάδας, ενώ ο συντάκτης αναφέρεται σε όλα όσα πρέπει να αναζητήσει ένας ξένος τουρίστας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Όλιβερ Σμιθ της Telegraph: «Εάν τα 35 χρόνια ταξιδιωτικής εμπειρίας μού έχουν διδάξει κάτι, είναι πως μια χώρα πάνω από όλες παρέχει σε αφθονία αυτά τα βασικά συστατικά: η Ελλάδα. Έχω επισκεφθεί 8 από τα νησιά της όλα αυτά τα χρόνια (κατά σειρά: Σκιάθος, Παξοί, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελος, Μύκονος και Τήνος) και δεν είχα ποτέ κακή εμπειρία».

Euronews: Η Ελλάδα κέρδισε το πρώτο στοίχημα

Τέλος το Euronews με εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρεται στην επιτυχία της Ελλάδας και του μηχανισμού να ανταποκριθεί στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Το κανάλι έκανε ρεπορτάζ στις εγκαταστάσεις του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και συνέντευξη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Μάλιστα αναφέρεται θετικά στους χειρισμούς της χώρας, παραθέτοντας και δηλώσεις ευρωπαίων πολιτών, που εκφράζουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ότι «μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊό» και αναζητά τη «συνταγή» της επιτυχίας ρωτώντας τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς απέδωσε την επιτυχία στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την άμεση λήψη των περιοριστικών μέτρων και ύστερα στις δομές υγείας, που όπως είπε διπλασίασαν τις ΜΕΘ, αλλά κυρίως στον επιχειρησιακό μηχανισμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν από τη Δευτέρα - Τα ωράρια και οι κανόνες λειτουργίας τους

Σχετικές ειδήσεις