ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Αυτές είναι οι χώρες που αγαπούν περισσότερο τους γυμνιστές – Δείτε χάρτη

Παραλία Φαλάσαρνα
ΙΝΤΙΜΕ

Πλησιάζει το καλοκαίρι και ένα κομμάτι της βιομηχανίας του τουρισμού αφορά και τους γυμνιστές

Οι γυμνιστές είναι ένα σεβαστό κομμάτι πελατών στην βιομηχανία του τουρισμού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παντού ευπρόσδεκτοι.

Υπάρχουν αρκετές χώρες στις οποίες η παρουσία γυμνιστών είναι ευπρόσδεκτη και νόμιμη στις παραλίες, υπάρχουν, όμως και περιοχές του πλανήτη στις οποίες ένας λουόμενος χωρίς ρούχα όχι μόνο δεν είναι ευπρόσδεκτος αλλά κινδυνεύει ακόμα και με πρόστιμο ή ακόμα χειρότερο φυλάκιση.

Την χαρτογράφηση των «πράσινων» και των «κόκκινων» περιοχών για γυμνισμό ανέλαβε η εταιρεία μαγιό Pour Moi με έδρα τις ΗΠΑ.

Ο τελικός «λογαριασμός» έβγαλε 39 χώρες που επιτρέπουν στους λουόμενους να είναι τόπλες ή γυμνοί και 38 χώρες στις οποίες μια τέτοια επιλογή μάλλον χαρακτηρίζεται ως αρκετά επικίνδυνη.

Συνολικά ο χάρτης που συνέταξαν οι ερευνητές αφού πρώτα μελέτησαν τους νόμους και τους αντιπαράβαλαν με forum τουριστών, blogs και αναρτήσεις στα social media περιλαμβάνει τέσσερα χρώματα:

  • το πράσινο
  • το κόκκινο
  • το πορτοκαλί και
  • το γκρι

Όπως προκύπτει η Ευρώπη είναι η ήπειρος που «αγκαλιάζει» περισσότερο τον γυμνισμό με το πράσινο χρώμα να κυριαρχεί. Ακόμα και στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία φημίζεται για τον πουριτανισμό της, όπως γράφει το CNN, το μπάνιο τόπλες είναι απόλυτα νόμιμο αν γίνεται με ευπρέπεια.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι «κόκκινες» περιοχές στις οποίες ο γυμνισμός είναι είτε μη αποδεκτός είτε παράνομος. Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται χώρες όπως το Μαρόκο, το Μπαχρέιν και η Λευκορωσία.

Υπάρχουν και 29 «πορτοκαλί» χώρες στις οποίες το νομικό πλαίσιο είναι αμφιλεγόμενο καθώς προβλέπει και περιοχές που επιτρέπεται και περιοχές που απαγορεύεται ο γυμνισμός.

Παράδειγμα η Τυνησία στην οποία η τόπλες ηλιοθεραπεία επιτρέπεται σε ορισμένα ξενοδοχεία αλλά όχι σε δημόσιες παραλίες.

Υπάρχουν, τέλος, και οι «γκρι» χώρες για τις οποίες δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία οπότε αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε σε αυτές καλό θα είναι να έχετε προβλέψει στις αποσκευές σας – για καλό και για κακό – και ένα μαγιό.

Χάρτης χώρες γυμνισμός
Ο χάρτης με τις χώρες που επιτρέπουν ή αποτρέπουν τον γυμνισμόPour Moi

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.