ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Bubble Tents: Με θέα τα αστέρια των Μουδανιών - Η... φούσκα αναψυχής που έγινε viral

Bubble Tents: Με θέα τα αστέρια των Μουδανιών - Η... φούσκα αναψυχής που έγινε viral

Έχετε ονειρευτεί τις διακοπές σας κάτω από τον έναστρο ουρανό έχοντας όλες τις ανέσεις;

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και καταλυμάτων έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια. Καμία όμως δεν είναι πιο πρωτότυπη από το Glamping, με το ξενοδοχείο Bubble Tents στα Μουδανιά Χαλκιδικής να γίνεται viral από το 2019!

Καταρχάς, τι είναι το Glamping...

Ο όρος «Glamping» που βρίσκεται επίσημα από το 2020 στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό σημαίνει «πολυτελής διαμονή στη φύση».

Προέρχεται από τις λέξεις glamour και camping.

Στην Ελλάδα ήδη υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές.

Το νομοσχέδιο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «θεσπίζεται Σήμα Glamping με στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος και εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο για την ανταπόκριση στις ανάγκες της τουριστικής αγοράς».

Τα ποιοτικά κριτήρια glamping είναι τα εξής:

α) διαμονή σε άρτια και ποιοτικά εξοπλισμένα διαφόρων τύπων και μεγεθών κατασκηνωτικά μέσα ή ημιμόνιμες δομές υψηλής αισθητικής σε κελύφη ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που δύνανται να συναρμολογούνται και να αποσυναρμολογούνται ή να μεταφέρονται, όπως ενδεικτικά θολωτές δομές (domes), γιούρτες (yurts), πασαλοκαλύβες.

Στις επιτρεπόμενες εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται υπεδάφια δίκτυα υποδομών και 88 συστημάτων ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, καθώς και έργα πρόσβασης και κυκλοφορίας.

β) εναρμόνιση των κατασκηνωτικών μέσων και ημιμόνιμων δομών με το φυσικό περιβάλλον με τη μικρότερη δυνατή επέμβαση σε αυτό,

γ) χρήση υλικών στο σύνολο της εγκατάστασης φιλικών προς το φυσικό περιβάλλον,

δ) προώθηση δραστηριοτήτων θεματικού τουρισμού – ειδικών μορφών τουρισμού.

Και κάπου εδώ μπαίνει το Bubble Tents στα Μουδανιά Χαλκιδικής στην ιστορία μας...

Κάτω από τα δισεκατομμύρια αστέρια, όπως λέει ο Δημήτρης Λάσκαρης στο Newsbomb.gr, ιδιοκτήτης του Bubble Tents, το 2019 υλοποιήθηκε η ιδέα για ένα Glamping ξενοδοχείο.

«Η ιδέα ξεκίνησε βλέποντας διάφορα άλλα Glamping ξενοδοχεία στον κόσμο. Στη Φινλανδία υπάρχουν καταλύματα που μπορείς να δεις το Βόρειο Σέλας. Στο Μεξικό το ίδιο, όπως και στο Μπαλί. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα για το Bubble Tents. Ουσιαστικά μιλάμε για φούσκες PVC, οι οποίες ωστόσο έχουν κάθε άνεση που έχει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Κλιματισμός, ρεύμα, μπάνιο, κάθε φούσκα έχει τη δική της αυλή, η οποία έχει μάλιστα και τζακούζι. Μπορεί να είναι διάφανη η κάθε φούσκα, όμως είναι πέρα για πέρα ιδιωτική», μας είπε ο κύριος Λάσκαρης για το εγχείρημά του.

Αυτά τα πρωτότυπα καταλύματα, ωστόσο, αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τουρίστες (εγχώριους και ξένους) όσο και για επενδυτές: «Το 2019 είχαμε πάρα πολλούς ξένους. Πέρσι και φέτος, ωστόσο, έχουμε περισσότερο εγχώριο τουρισμό. Μάλιστα, αρκετοί από όσους μένουν στο Bubble Tents θέλουν να επενδύσουν σε εμάς».

Η πρώτη ύλη είναι φυσικά το PVC πλαστικό και το μέταλλο, το οποίο χρησιμοποιείται ως σκελετός για την τέντα που υπάρχει μέσα στη φούσκα.

«Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για επενδύσεις πάνω στις φούσκες. Εξελίσσουμε διαρκώς την ιδέα. Έχω μιλήσει με μηχανικούς και αρχιτέκτονες. Σύντομα ο καθένας θα μπορεί να αγοράσει φούσκες και να τις βάλει πχ, στο οικόπεδό του, καθώς δεν απαιτείται οικοδομική άδεια. Θεωρώ πως μια τέτοια ιδέα θα γίνει ανάρπαστη στην αγορά», συνεχίζει ο κύριος Λάσκαρης.

Μοιραία, η συζήτησή μας πήγε και στην πανδημία του κορονοϊού η οποία έπληξε σε μεγάλο ποσοστό τον τουρισμό, όχι όμως και τα Bubble Tents στα Μουδανιά: «Η αλήθεια είναι πως είχαμε μια ελάχιστη πτώση, αλλά δεν επηρεαστήκαμε καθόλου. Ο κόσμος έρχεται για την εμπειρία και όχι για τη διαμονή. Ας πούμε έρχονται από τα Μουδανιά να μείνουν, άνθρωποι οι οποίο προφανώς έχουν στέγη αλλά έρχονται για την εμπειρία. Θεωρώ πως τα πήγαμε αρκετά καλά με τον κορονοϊό».

Θα δούμε όμως και άλλα Glamping ξενοδοχεία από τον κύριο Λάσκαρη; Ο ίδιος τονίζει: «Φυσικά! Ήδη είναι έτοιμη η νέα μονάδα πάνω σχεδόν στην παραλία και η οποία θα παραπέμπει σε Μπαλί. Νομίζω θα αρέσει πάρα πολύ και θα έχει ανάλογη αποδοχή από τον κόσμο».

Τέλος, ρωτήσαμε τον κύριο Λάσκαρη αν θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές εκτός Χαλκιδικής, όπως τη Μύκονο: «Ευτυχώς που με ρωτήσατε! Με έχουν πλησιάσει από το συγκεκριμένο νησί, όπως και από άλλα νησιά, ωστόσο την παρούσα στιγμή είναι αρκετά δύσκολο καθώς η νομοθεσία θέλει τα καταλύματα να μην αλλοιώνουν την ταυτότητα του εκάστοτε μέρους. Οπότε είναι δύσκολο για τώρα, στο μέλλον όμως μακάρι να τα καταφέρουμε...».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.