Οι τέσσερις κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για solo travelling
TRAVEL

Οι τέσσερις κορυφαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ελλάδα για solo travelling

Είναι αλήθεια ότι ως άνθρωποι και κοινωνικά όντα, έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε σε ομάδες.

Από το ποτό που θα πιούμε, μέχρι το ταξίδι που θα κάνουμε, η ανάγκη μας για συντροφικότητα και κοινωνικοποίηση είναι εμφανής. Ποιος είναι ωστόσο ο λόγος, που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι από εμάς αισθάνονται την ανάγκη να γίνουν μέρος της νέας τάσης που αλλάζει τον τουρισμό; Ο λόγος για το solo travelling, που αυξάνει κάθε χρόνο τους υποστηρικτές του.

Αναμφίβολα, όλοι έχουμε στον περίγυρό μας άτομα τα οποία αν και αγαπούν να ταξιδεύουν, έχουν τον χρόνο, έχουν τα χρήματα, συχνά δεν έχουν την παρέα να κάνουν ένα ταξίδι και για αυτό το αναβάλλουν επ’ αόριστον. Αιτία αυτής της… καταπίεσης που υφίστανται, είναι η πεποίθηση πως κάποιος που ταξιδεύει μόνος, θα χαρακτηριστεί ως αντικοινωνικός, μοναχικός και μυστηριώδης, ένας άνθρωπος που δεν έχει φίλους ή δεν μπορεί εύκολα να ενταχθεί σε ευρύτερα σύνολα. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα ποσοστά των τελευταίων ετών, όσοι αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν ταξίδια μόνοι, έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με την πιο ειλικρινή και υγιή πλευρά τους.

Ακόμη και εάν δεν το είχαμε σκεφτεί έως σήμερα, είναι αλήθεια πως η εμπειρία των solo travelers είναι μοναδική, καθώς δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες, όχι μόνο να θαυμάσουν τις ομορφιές του τόπου, αλλά και να γνωρίσουν εις βάθος την κουλτούρα του, ερχόμενοι σε επαφή με πολλούς ανθρώπους. Συν τοις άλλοις, στα θετικά του να ταξιδεύει κάποιος μόνος του, είναι το ότι μπορεί να ρυθμίζει το πρόγραμμά του, ανάλογα με τις δικές του ανάγκες και επιθυμίες και όχι με εκείνες που «επιβάλλει» η πλειονότητα της εκάστοτε παρέας. Απώτερος σκοπός αυτής της νέας τάσης είναι επομένως να μετατρέψει τους τουρίστες σε ταξιδιώτες.

Εάν λοιπόν το φετινό καλοκαίρι -που βρίσκεται ήδη «προ των πυλών»- θέλουμε να ανακαλύψουμε από «πρώτο χέρι», τους λόγους για τους οποίους όσοι έχουν ταξιδέψει μόνοι τους, αποβάλλουν ένα μεγάλο ποσοστό του στρες, επιστρέφοντας πιο χαρούμενοι και ανανεωμένοι στην καθημερινότητά τους, δεν έχουμε παρά να ανακαλύψουμε τους τέσσερις απίθανους προορισμούς, οι οποίοι είναι ιδανικοί για αυτό που αναζητάει ο καθένας από εμάς!

Δείτε τους τέσσερις top καλοκαιρινούς προορισμούς για solo travellers:

Η Ικαρία για ατελείωτους χορούς και διασκέδαση μέχρι πρωίας – Παραλία Σεϋχέλλες.Unsplash
Η Ικαρία είναι αγαπημένος τόπος για σέρφερς, καθώς διαθέτει πανέμορφες ακτές και κυματισμούςUnsplash
Η Κρήτη για κοινωνικοποίηση και νέες γαστρονομικές εμπειρίες – Στη φωτογραφία η Λιμνοθάλασσα του Μπάλλου, μια από τις πιο μαγικές παραλίες του νησιούUnsplash
Η Σπιναλόγγα, από παλιό χωριό των λεπρών είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Ελούντα της ΚρήτηςUnsplash
Η Φολέγανδρος για ηρεμία και χαλάρωση στα κυκλαδίτικα σοκάκια – Η Χώρα στη Φολέγανδρο
Εκκλησία στη ΦολέγανδροUnsplash
Η Πελοπόννησος για μοναδικές διαδρομές και μαγευτικά τοπία. Στη φωτογραφία η Μονεμβασιά, το πανέμορφο μεσαιωνικό κάστρο στη νοτιοανατολική άκρη της ΠελοποννήσουUnsplash
Το πανέμορφο Λιμένι, ένα παραθαλάσσιο χωριό της μέσα Μάνης στην Πελοπόννησο και ένας από τους ωραιότερους και πιο παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχήςUnsplash

Όταν ταξιδεύουμε μόνοι, είμαστε οι κύριοι του εαυτού μας και μαθαίνουμε να δίνουμε πραγματική προσοχή στο μέρος που επισκεπτόμαστε, τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι εκεί, ενώ μιλώντας μαζί τους, μπορούμε να κάνουμε «focus» στην κουλτούρα του κάθε προορισμού. Το καλοκαίρι που μας έρχεται λοιπόν, ας αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας, χαρίζοντάς του στιγμές απόλυτης ηρεμίας και εσωτερικής γαλήνης. Πώς; Ανακαλύπτοντας έναν από τους top καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα για solo travelling!

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition:

Ακίνητα: Πώς το ενοίκιο έγινε «βάσανο» κάθε μήνα και πώς η αγορά σπιτιού άπιαστο όνειρο

Τα γκράφιτι που είναι κρυμμένα στις μικρές γειτονιές

Το κυνήγι της αθανασίας: Οι σύγχρονοι «αλχημιστές» της Σίλικον Βάλεϊ θέλουν να νικήσουν τον θάνατο

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ