ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κικίλιας-Τσούνης: «Πρωτοφανής ζήτηση» εισιτηρίων από ΗΠΑ - 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα

Κικίλιας-Τσούνης: «Πρωτοφανής ζήτηση» εισιτηρίων από ΗΠΑ - 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα
Ο Αμερικανός Πρέσβης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το άριστο -όπως το χαρακτήρισε- επίπεδο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας

Επί τάπητος, βρέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών που αντανακλάται και στον κλάδο του τουρισμού επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη.

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, επισήμανε τις στοχευμένες δράσεις του Υπουργείου, όλο το προηγούμενο διάστημα, κάνοντας λόγο για τη στρατηγική συνεργασία που αναπτύχθηκε με τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα μέχρι τέλος της σεζόν να αναμένονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περισσότεροι από 500.000 Αμερικανοί τουρίστες, με απευθείας πτήσεις από τα μεγαλύτερα αμερικανικά αεροδρόμια, χωρίς στον αριθμό αυτόν να συνυπολογίζονται οι αφίξεις στη χώρα μας μέσω πτήσεων transit.

Όπως επανέλαβε ο κ. Κικίλιας, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται απευθείας από Αμερική 9 πτήσεις την ημέρα, ένας αριθμός που αντιστοιχεί δηλαδή σε 63 πτήσεις την εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρέσβης στη χώρα μας εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην εξαιρετική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα τουρισμού, ενώ σημείωσε ότι η ζήτηση των αεροπορικών εισιτηρίων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής για την καλοκαιρινή σεζόν.

Επί τάπητος, βρέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και για την προσθήκη νέων προορισμών με την καθιέρωση περισσότερων απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας.

Ο Αμερικανός Πρέσβης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το άριστο -όπως το χαρακτήρισε- επίπεδο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και το εξαιρετικής ποιότητας τουριστικό προϊόν της χώρας μας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τόσο την αγάπη του για την Ελλάδα, όσο και την προσωπική του φιλία με τον Υπουργό Τουρισμού.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε, επίσης, η περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων, ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού.