ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πόσα είναι τα «πράσινα» ξενοδοχεία της Αθήνας

Πόσα είναι τα «πράσινα» ξενοδοχεία της Αθήνας

Μόλις το 10% των ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, της Αττικής και του Αργοσαρωνικού έχει πραγματοποιήσει παρεμβάσεις που συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας που καταναλώνουν.

Αυτό προκύπτει με βάση σχετική έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής και Αργοσαρωνικού, που διοργάνωσε χθες ημερίδα με αντικείμενο την εξοικονόμηση ενέργειας στα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η εξοικονόμηση ενέργειας από την εφαρμογή πιο ''πράσινων'' λύσεων στα ξενοδοχεία μπορεί να φθάσει ακόμη και το 80% σε συγκεκριμένους τομείς με τα ελληνικά ξενοδοχεία να βρίσκονται αυτή την στιγμή πίσω στις εξελίξεις.

Από τα συμπεράσματα της έρευνας προκύπτει ότι η προστασία του περιβάλλοντος ισοδυναμεί με κέρδος για τους προορισμούς- άρα και για τις επιχειρήσεις. Η εξοικονόμηση ενέργειας επιφέρει μείωση του κόστους λειτουργίας για τις επιχειρήσεις, άρα η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από σύγχρονες και ολοκληρωμένες λύσεις μόνο κέρδος αποφέρει συνολικά. Παράλληλα, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί αναγκαιότητα και απαίτηση των καιρών για να υπάρχουν στον τουριστικό χάρτη οι προορισμοί αλλά και για να μετατρέπονται οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε ανταγωνιστικές και σύγχρονες.

Διαβάστε περισσότερα στο aboutickets.com

Σχετικές ειδήσεις