ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ταξιδεύοντας σόλο...

Ταξιδεύοντας σόλο...

Αν δεν το έχετε τολμήσει μέχρι τώρα, να η ευκαιρία. Στην Ελλάδα είναι λίγο ταμπού αφού θεωρείται μίζερο και στενάχωρο, αλλά το να ταξιδεύεις μόνος έχει πολλά υπέρ και είναι όλα για πάρτη σας.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Όταν ταξιδεύεις μόνος, έχεις περισσότερες πιθανότητες να γνωριστείς με τους ντόπιους. Δεν έχει καυγάδες για το που θα φας ή τι θα φας. Δεν έχει πρέπει να πάμε εκεί.
Η τάση του να ταξιδεύεις σόλο παίρνει τα πάνω της, αφού οι αναζητήσει στο Google για solo travel, ανέβηκαν κατά περίπου 30% το 2014. Η διαδικτυακή κοινότητα Thelmaandlouise.com είναι φτιαγμένη για γυναίκες που θέλουν να ταξιδέψουν μόνες τους και θέλουν να διαβάσουν προτάσεις για μέρη, αλλά και συμβουλές από άλλους σόλο ταξιδώτες.

Κάποια τουριστικά γραφεία στο εξωτερικό έχουν αρχίσει ήδη και ετοιμάζουν πακέτα για σόλο ταξιδευτές. Ενα εξ αυτών το villageways.com προσφέρει πακέτα ταξιδιών σε χωριά στα Ιμαλάια, όπου οι συμμετέχοντες θα ζήσουν για μερικές μέρες όπως οι ντόπιοι.

Το μόνο ζήτημα που πρέπει να λυθεί είναι αυτό του κόστους. Τα δωμάτια συνήθως είναι δίκλινα και η τιμή για ένα άτομο είναι η ίδια. Στις περιπτώσεις που υπάρχει μονόκλινο, είθισται να είναι το χειρότερο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Φυσικά οι ειδικοί της τουριστικής βιομηχανίας θεωρούν ότι όσο μεγαλώνει ο αριθμός των σόλο ταξιδευτών, η εξέλιξη θα αναγκάσει τους ξενοδόχους να αλλάξουν στάση.

Σχετικές ειδήσεις